VMBO-leerlingen in contact met beroepsbeoefenaren

On Stage is een Beroepenfeest voor zo’n 1.000 VMBO-leerlingen per gemeente per jaar en circa 250 beroepsbeoefenaren, gericht op hulp bij de beroepskeuze en het leggen van duurzame contacten.

Arbo-2

​Netwerkbewustzijn, netwerkgedrag en relatiebeheer zijn hierbij de sleutelwoorden.

Gedurende het Beroepenfeest gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren in gesprek met elkaar over beroep en werkdag en maken zij afspraken voor werkbezoeken. Matchmakers en jeugdadviseurs helpen de leerlingen tijdens het Beroepenfeest om de juiste beroepsbeoefenaar te vinden. Ook ouders worden nadrukkelijk betrokken.

On Stage is geschikt voor leerlingen tussen de 12 en 16 jaar, van alle niveaus in het VMBO, en vindt plaats in twintig regio’s, verspreid over Nederland. Binnenkort vindt bijvoorbeeld Delft On Stage plaats, op de volgende data:

  • Dinsdag 19 februari van 17.00 tot 18.30 uur: Informatiebijeenkomst (NEN, Vlinderweg 6, Delft)
  • Dinsdag 12 maart van 13.00 tot 17.00 uur: Beroepenfeest (Sporthal de Buitenhof, Delft)
  • Dinsdag 26 maart: Doe-dag (op locatie)

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) is trots partner van On Stage. STL vindt het belangrijk dat jongeren hulp krijgen bij het maken van een beroepskeuze en het leggen van duurzame contacten voor de nabije toekomst. Wat STL betreft is On Stage een perfecte manier om de transport- en logistieksector een podium te geven.

  • Meer informatie over Delft On Stage is te vinden op deze website. Aanmelden kan via deze link
  • Meer informatie over On Stage, met ook het overzicht van de andere negentien regio’s, is te vinden op deze website