Voorbereiding op Brexit blijft noodzakelijk

De EU geeft het Verenigd Koninkrijk meer tijd om een Brexit-plan te presenteren. Daarmee duurt de onzekerheid voort. Reden voor TLN om te blijven hameren op het belang van een gedegen voorbereiding op een ‘no deal’-scenario.

Brexit3-1

​De EU-regeringsleiders kwamen deze week overeen dat de Britse premier May volgende week nog één kans krijgt om de Brexit-deal door het Britse Lagerhuis te loodsen.

Als May dit lukt, wordt de Brexit uitgesteld tot 22 mei. Gaat het Britse Lagerhuis echter wederom niet akkoord, dan krijgt het Verenigd Koninkrijk tot 12 april om definitief te beslissen wat het wel wil. Deze datum is gekozen omdat het Verenigd Koninkrijk op die manier ook nog kan besluiten om mee te doen aan de Europese verkiezingen in mei, door te kiezen voor een langer uitstel.

Onzekerheid blijft voortduren

Met het uitstel blijft de onzekerheid voor ondernemers nog wel even voortduren. Een ‘no deal’-scenario is immers niet van tafel, net zo min als een lang uitstel en een politieke impasse in het Verenigd Koninkrijk.

TLN blijft daarom benadrukken dat ondernemers zich dienen voor te bereiden op het slechtst denkbare scenario; een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zonder deal.​

Get ready for Brexit