Webinar Screening op 6 oktober, meld je aan!

Je wilt als ondernemer geen criminelen op je loonlijst hebben. Hoe voorkom je dat? Neem deel aan een webinar dat TLN in samenwerking met Levent Bedrijfsrecherche dinsdagmiddag 6 oktober organiseert. Hoor alles en stel je vragen over pre-employment screening en het belang van het Waarschuwingsregister Logistieke Sector. Dit webinar vindt plaats in de Week van de Veiligheid.

Computer – beveiliging – data

De logistieke sector is kwetsbaar door de vaak aantrekkelijke goederen die worden vervoerd. Diefstal, verduistering, fraude, oplichting, corruptie, vernieling, doorspelen van bedrijfsinformatie, sabotage en fysiek geweld tegen collega’s, het komt allemaal voor. En meer dan ons lief is.  Werkgevers hebben dus een groot belang om te weten wie er op hun loonlijst staan. Zorgvuldige werving en selectie van personeel is noodzakelijk. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers door interne criminaliteit circa 6 procent van de winst kwijtraken.

Praktijk
In het webinar komt de praktijk aan bod. Rene Reijenga, directeur van Levent en Hélène Minderman, beleidsmedewerkers security bij TLN vertellen waar je als ondernemer voor moet oppassen en vooral wat kun je er aan doen. Hoe screen je nieuw personeel en welke hulpmiddelen kun je daarbij gebruiken. Natuurlijk komt het belang van het Waarschuwingsregister Logistieke Sector daarbij ook om de hoek.

Bijwonen webinar
Het webinar is van 14.00 tot 15.00 uur. Via deze link kun je deelnemen.

Spelregels
Op dinsdag verschijnt ook een digitale brochure met spelregels van het Waarschuwingsregister Logistieke Sector. Dit register is een gezamenlijk initiatief van de logistieke organisaties TLN, FENEX en ACN. Het waarschuwingsregister is een effectief middel voor ondernemers om zich te weren tegen interne criminaliteit.