Vragen SP over truckparkings Noord-Holland

SP-statenlid Wim Hoogervorst vraagt aan de provincie Noord-Holland opheldering over een tekort aan beveiligde parkeerplekken in West-Friesland. Vanwege het tekort parkeren chauffeurs hun vrachtwagens op industrieterreinen, waar zij geen toegang hebben tot sanitaire voorzieningen en hun veiligheid in geding is.

Truck parking place from above

Hoogervorst wil daarom dat de provincie gemeenten helpt met het oplossen van het tekort aan truckparkings. TLN steunt deze oproep. Door onderzoek te doen naar het tekort van het aantal parkeerplaatsen kan de provincie inzichtelijk maken waar er meer beveiligde parkings moeten komen. in diverse provincies is hier al onderzoek naar gedaan en wordt gewerkt aan het tekort van beveiligde parkeerplaatsen.

Werkomstandigheden en veiligheid
Op de eerste plaats is dat belangrijk voor de werkomstandigheden van chauffeurs. Zij hebben een plek nodig waar zij voor een langere tijd veilig stil kunnen staan, gebruik kunnen maken van voldoende (sanitaire) voorzieningen en uit kunnen rusten. Beveiligde parkings zijn ook nodig om ladingsdiefstal en inklimmers te voorkomen. Genoeg parkeerplaatsen voorkomen bovendien dat chauffeurs hun vrachtwagen moeten parkeren op plekken waar dat tot overlast leidt.

TLN neemt het signaal van het tekort mee in de gesprekken met de provincie Noord-Holland en blijft benadrukken dat voldoende en veilige parkeerplaatsen van cruciaal belang zijn voor de werkomstandigheden van chauffeurs, hun veiligheid en die van hun lading.