VVD wil duidelijkheid over laadpalen Gelderland

VVD-statenlid Mark Smits wil van de provincie Gelderland weten wanneer zij beginnen met de aanleg van publieke laadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens. Om de provincie ook in de toekomst aantrekkelijk te houden voor de logistieke sector, is het belangrijk dat bedrijven op tijd de mogelijkheid hebben om waterstof te tanken of elektriciteit te laden, aldus Smits.

Elektrische vrachtauto, laden – zero-emissie – duurzaam – groen – laadpaal

TLN is blij met dit signaal. Hoe sneller provincies en gemeenten publieke laad- en tankinfrastructuur aanleggen, hoe beter. Bovendien is het belangrijk dat sector transport en logistiek wordt betrokken bij het bepalen van de locatie van nieuwe laadpalen. Hetgeen Smits ook in zijn vragen aan de provincie benadrukt.

Bindende quota
Voor transportondernemers is beschikbaarheid van voldoende laad- en tankinfrastructuur cruciaal, onderstreept TLN. Om transporteurs te garanderen dat zij in de toekomst hun elektrische of waterstof aangedreven vrachtwagen kunnen gebruiken, riep TLN in samenwerking met de European Clean Trucking Alliance (ECTA) de Europese Unie op om hierover bindende Europese afspraken te maken. TLN wil onder meer dat lidstaten verplicht een minimum aantal laad- en tankpunten moeten aanleggen.