Week van de Veiligheid over weerbaarheid

De Week van de Veiligheid vindt plaats van 5 tot en met 11 oktober. Het thema dit jaar is weerbaarheid. Voor ondernemers in transport en logistiek betekent dat aandacht voor het tegengaan van ondermijning en cybercriminaliteit.

Cybersecurity_web-1

Ondermijning en cybercriminaliteit vormen een grote bedreiging voor ondernemend Nederland, ook voor transport en logistiek. Jaarlijks brengen ze vele miljoenen schade aan. ‘Criminelen misbruiken de logistieke keten voor de handel in illegale goederen voor de criminele industrie. Dit gaat ten koste van de internationale reputatie van Nederland en trekt allerlei criminele netwerken en activiteiten aan, wat ervoor zorgt dat het ondermijningsprobleem zich vergroot. We moeten ons daar tegen verweren en dat kan ook’, zegt Hélène Minderman, beleidsadviseur security bij TLN.

Webinars
Voor TLN-leden zijn twee webinars sowieso interessant om te volgen. Allereerst het openingswebinar op maandag 5 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur. Daarin wordt ingegaan op ondermijning, cybersecurity en agressie. Aan het woord namens onze sector komt Maarten de Graauw van Mainfreight. Op dinsdag 6 oktober vindt een webinar plaats over screening van goed personeel en de waarde van het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS). Hierin zal onder meer Hélène Minderman optreden. Aanmeldlinks voor beide webinars worden nader bekend gemaakt. Hou onze website daarvoor in de gaten.

Overzicht
Wil je een overzicht van alle activiteiten door heel Nederland die plaats vinden in de Week van de Veiligheid? Kijk dan hier. Het volgende nummer van ‘Transport en Logistiek’ staat voor een groot deel in het teken van cybersecurity en ondermijning. Het blad valt begin oktober bij je op de mat.

Extra aandacht
De Week van de Veiligheid keert jaarlijks terug en is bedoeld om de veiligheid extra onder de aandacht te brengen. TLN, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, de Politie, de PVO’s/RPC’s, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken.