Werkbezoek CDA aan Van Den Broek Logistics

Op vrijdag 17 mei ontving Van Den Broek Logistics in Helmond een delegatie van lokale, regionale en Europese politici van het CDA. Smart logistics en innovatie in transport stonden deze dag centraal.

Van20den20Broek

​Het werkbezoek werd georganiseerd met als doel de politici een beter beeld te geven van wat er speelt in de regio en hoe innovaties in transport en logistiek er in de praktijk uitzien.

Smart logistics

In samenwerking met de gemeente Helmond vervult Van Den Broek Logistics een voortrekkersrol op het gebied van smart logistics. Door toepassing van smart logistics in lokale verkeersstromen verloopt het lokale vervoer een stuk efficiënter. Dit draagt bij aan de verduurzaming en betere bereikbaarheid van Helmond.

Helmond kent knelpunten in de regio op het gebied van bereikbaarheid en ondernemersklimaat die moeten worden aangepakt. Daarbij is samenwerking tussen ondernemers en politiek belangrijk.

Innovatie in Helmond

De gemeente Helmond staat voor een aantal uitdagingen op het gebied van mobiliteit, door een toename van het verkeer in de stad. Belangrijk is daarom dat er wordt gewerkt aan de verbetering van de doorstroming en bereikbaarheid in het centrum van Helmond.

Helmond loopt voorop als het gaat om de uitrol van innovatieve projecten op het gebied van smart logistics. Zo werkt de gemeente mee aan meerdere Europese projecten, waaronder de organisatie van het dertiende ITS European Congres in juni.

Smart logistics in de praktijk

Het werkbezoek werd afgesloten met een showcase: een rit in een van de vrachtwagens van Van Den Broek Logistics, om in de praktijk te laten zien hoe de technologie achter smart logistics werkt en bijdraagt aan een betere mobiliteit.

Doordat de verkeerslichten kunnen communiceren met het voertuig, wanneer de vrachtwagen het kruispunt nadert, kan op bepaalde momenten het vrachtverkeer voorrang krijgen en komt het verkeerslicht op groen te staan. Op die manier ontstaan er minder opstoppingen bij kruispunten en verbruiken de betrokken vrachtwagens minder brandstof.