Werkbezoek SGP aan Van Reenen Transport

Ontmoetingen tussen ondernemers en politici staan garant voor interessante en vooral nuttige gesprekken. Zo ook de ontmoeting tussen Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) en TLN regiobestuurslid Aart Hooijer (Van Reenen Transport), georganiseerd door TLN.

IMG_4003

​​​​Naast Tweede Kamerlid Chris Stoffer waren het Gelderse Statenlid Bennie Wijnne, SGP wethouder Aart de Kruijf​ en de gemeenteraadsleden Gert Ploeg en Wo​ut Hazeleger uit Barneveld ook aanwezig.

TLN regiobestuurslid Aart Hooijer trapte het werkbezoek af met een bedrijfspresentatie over de ontwikkeling van Van Reenen Transport door de jaren heen en besprak de politieke thema’s waar de sector transport en logistiek dagelijks mee te maken heeft. Zo werden bijvoorbeeld bereikbaarheid, tekorten op de arbeidsmarkt, imagoverbetering van de branche en accijnzen aangehaald. Hooijer is er wat betreft dat laatste punt van overtuigd dat Nederland meer geld naar zich toe kan halen als er meer accijnzen worden teruggegeven.

Te weinig beveiligde parkeerplaatsen betekent onveilige situaties

Een belangrijk thema dat Martijn Vonk, belangenbehartiger bij TLN voor de regio Gelderland, aankaartte is het tekort aan beveiligde parkeerplaatsen. In Gelderland zijn er te weinig daarvan, wat voor onveilige (verkeers-)situaties zorgt. Daar moet wat aan gedaan worden. Wat hem betreft zet het nieuwe provinciebestuur zich in voor de realisatie van meer beveiligde truckparkings.

Ook was er aandacht voor de gezamenlijke oproep die TLN, evofenedex, Havenbedrijf Rotterdam en de provincies Zuid-Holland, Limburg, Noord-Brabant en Gelderland hebben gedaan aan de minister voor een uitzondering op het totaalverbod van de 45 uurs rust in de cabine. TLN is ervan overtuigd dat het verbod ertoe zal leiden dat er een rem komt op de verdere ontwikkeling van beveiligde parkings met goede voorzieningen, die juist zo belangrijk zijn voor de veiligheid en comfort van chauffeurs​.

Verbetering van de bereikbaarheid van Gelderland

Ook werd er stilgestaan bij de bereikbaarheid van Gelderland. Martijn Vonk bedankte de gemeente Barneveld met de goede samenwerking op het dossier A1/A30. Bedrijfsleven en gemeente haalde door een intensieve gezamenlijke lobby voldoende geld binnen van het Rijk, zodat dit knelpunt op termijn wordt opgelost.​​

Daarnaast herhaalde Vonk de oproep dat de provincie Gelderland de aanpak van de A50 moet voorfinancieren, omdat de minister daar vooralsnog geen middelen voor heeft en de A50 nu al in de file top-10​ staat. Ook was er aandacht voor de belangrijke verbindingen naar het oosten en noorden, zoals de A1, A15 en A28.

Politici doen ‘rondje’ van Reenen

Na het bespreken van de actualiteiten, werd de groep door het warehouse van Van Reenen rondgeleid en werd er meegekeken met de planning. Als afsluiter mochten de politici een rondje rijden in een vrachtauto. Op Twitter bedankte SGP Gelderland TLN en Van Reenen Transport voor een informatief werkbezoek.

TLN organiseert regelmatig werkbezoeken voor politici van alle bestuurlijke niveaus om kennis te maken met de wereld van transport en logistiek en om actuele politieke zaken te bespreken.