Werkgevers zetten volop in op sneltesten

VNO-NCW en MKB-Nederland zetten volop in op sneltesten, zodat het bedrijfsleven zo goed mogelijk veilig kan blijven draaien. De tijd tussen het afnemen van een coronatest en de uitslag moet zo kort mogelijk zijn. Is iemand niet ziek of besmet, dan hoeft hij of zij niet nodeloos thuis te blijven.

corona statistieken

De werkgeversorganisaties zijn in overleg met het kabinet om dit mogelijk te maken. Dat hebben ze meegedeeld in een overleg met directeuren van aangesloten brancheverenigingen zoals TLN. Het is nu belangrijker dat de overheid helpt om bedrijven draaiend te houden dan het uitdenken van nieuwe steunmaatregelen omdat werknemers niet aan de slag kunnen, is de redenering.

Tijdelijk inhuren
In het overleg tussen werkgevers en kabinet wordt verder gesproken over tijdelijke aanpassing van wettelijke regelingen (zoals de Wet Arbeidsmarkt in Balans) zodat het tijdelijk inhuren van arbeidskrachten gemakkelijker wordt. Er is nu behoefte aan flexibiliteit. Die mag niet worden gehinderd door boetes of hogere premies. Zodra meer bekend is, melden we dit via het liveblog.