Wim Pot benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Wim Pot, vicevoorzitter van TLN, is afgelopen vrijdag in de gemeente Amersfoort benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Wim Pot is directeur en eigenaar van Pot Verhuizingen/Logistiek en van Pot Art Logistics.

Wim20Pot20Koninklijke20onderscheiding

​Wim dacht dat hij vrijdag met zijn kleinzoon naar de dierentuin zou gaan, maar de dag verliep anders. In aanwezigheid van familie werd hij door de burgemeester van Amersfoort benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Naast directeur en eigenaar van Pot Verhuizingen/Logistiek en van Pot Art Logistics heeft Wim zich jarenlang ingezet als bestuurslid en voorzitter van de Organisatie van Erkende Verhuizers. Vanaf 2005 was hij lid van de Ledenraad en bestuurslid van Transport en Logistiek Nederland waar hij op dit moment vicevoorzitter​ van is.

Amersfoort​

Ook zet Wim zich al jaren in voor de Amersfoortse gemeenschap. Hij was jarenlang leider van verschillende jeugdgroepen binnen de scouting in Amersfoort, waar hij op dit moment de beheercommissie gebouwen leidt. In de periode van 1994 tot en met 2002 was hij elftalleider en voorzitter van voetbalvereniging Quick in Amersfoort. Wim zette zich jarenlang in voor de belangen van het bedrijfsleven in de regio, de werknemers en werkgelegenheid in het algemeen. Zo was hij van 1999 tot en met 2014 als bestuurslid en vanaf 2012 als voorzitter actief voor de Vereniging Amersfoortse Bedrijven.

Daarnaast maakt hij zich hard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en zet hij zich in voor goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Wim was adviseur van een regionaal ondernemersplatform dat zich voornamelijk richt op MKB-ondernemers. Ook is Wim sinds 2015 duurzaamheidsambassadeur binnen de gemeente Amersfoort en commissaris en adviseur voor Drankengroothandel Scheerder B.V.​

TLN​

​Als bestuurder binnen onze vereniging heeft Wim in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd dat hij effectief inzet voor het belangen van de sector. Sinds 2015 heeft Wim Pot op verzoek van het bestuur het vicevoorzitterschap op zich genomen. Ook werkt hij achter de schermen aan het verbinden van de bestuurders onderling binnen onze brede vereniging. Namens TLN van harte gefeliciteerd met deze prachtige Koninklijke onderscheiding.​