Winnaar bekend landelijke ‘Wel-zo-veilig-Award’

Businesspark Nieuw-Vennep Zuid ontving op 9 oktober, uit handen van minister Blok van Veiligheid en Justitie, de ‘Wel-zo-veilig-Award’ in de categorie transport.

week-veiligheid-3
​​​​​​​​​De wijze waarop het bestuur van het businesspark samenwerkt met zowel de ondernemers als de gemeente, politie en brandweer verdient groot respect.

Smart Busi​​ness Parc

De goede samenwerking in combinatie met beveiliging door middel van het concept Smart Business Parc is de reden dat het businesspark de award heeft gewonnen. Deze onderscheiding is aan het begin van de Week van de Veiligheid toegekend door TLN.
“Je kunt veiligheid niet los zien van andere factoren, het is onderdeel van een totaalplaatje,” licht Thomas Hendriksen, voorzitter van het businessparkbestuur Nieuw-Vennep Zuid, de filosofie van het park toe.
“We werken vanuit de kernwaarden hoogwaardig, schoon, veilig en aantrekkelijk, en die waarden versterken elkaar. Als het businesspark schoon is, de voorzieningen in orde zijn en er is veel groen tussen de gebouwen, dan vinden mensen dat een fijne werkomgeving. Dat willen ze graag zo houden en dat werkt veiligheid in de hand. Als kers op de taart zijn er natuurlijk de systemen ter controle en preventie.’’ Zo hangen op alle toegangswegen van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid smartcams. Die staan in direct contact met de database van de politie.

Samenwer​ken aan veiligheid

Een ander modern hulpmiddel is de SmartApp, waarmee ondernemers op het businesspark verdachte situaties, maar ook zaken als defecte straatverlichting, kunnen melden. “Veiligheid is een groot goed en die wil iedereen handhaven. Samenwerking is daarvoor de beste methode”, vervolgt Hendriksen. “Samen met het businessparkbestuur, ondernemers, gemeente en politie zoeken wij continu naar optimalisatie met als doel een veilig en succesvol businesspark waar iedereen graag werkt.’’

Winnaar van ‘Wel-zo-veilig-Award’

Bekijk ​de video waarin Businesspark Nieuw-Vennep Zuid met de Wel-zo-veilig-Award wordt verrast. ​

Over de ‘Wel-zo-veilig-Aw​ards’

De ‘Wel-zo-veilig-Awards’ worden jaarlijks uitgereikt tijdens de Week van de Veiligheid (9 tot en met 15 oktober) om het belang van veiligheid en preventie te onderstrepen. Gemeenten en brancheorganisaties dragen kanshebbers voor. Hier komen drie genomineerden uit naar voren. De jury van TLN bepaalt de winnaar.
De andere genomineerden in de categorie transport waren Kempisch Bedrijvenpark in Bladel en bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel. Naast de ‘Wel-zo-veilig-Award’ voor de categorie transport is er ook een onderscheiding voor de categorieën horecagebied, bedrijventerrein en winkelgebied.