Winnaars beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2022 uitgeroepen

De combinatie tussen de opleiding en praktijk is de kern van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in Nederland. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de prijs van 2022 is Grando Logistics B.V. uit het Brabantse Oisterwijk tot winnaar uitgeroepen.

Bergen op Zoom  22/06/2022  ©Marco Hofsté

Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), in opdracht van onder andere TLN als sociale partner.

De winnaar is Grando Logistics B.V. uit het Brabantse Oisterwijk is het Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022 en John van Akkeren is de Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022. Donovan de Meijere en Arjanne Brul zijn uitgeroepen tot talenten van 2022.

Dit werd bepaald door een vakjury die alle genomineerden bezocht. Deze vakjury bestaat uit: Gabby Delhaas, manager instroom & mobiliteit bij STL (voorzitter), Caroline Blom, adviseur strategisch arbeidsmarktbeleid bij TLN, Irene Rensink, consulent transport en logistiek bij FNV en Bart Donders, manager transport bij Cevotrans (de winnaar van vorig jaar).

De vakjury concludeerde unaniem: ‘Grando Logistics is uit volle overtuiging leerbedrijf. Gemiddeld heeft Grando Logistics jaarlijks zo’n acht tot tien studenten aan de slag op de vrachtwagen, in het warehouse of op de planning. Directeur-eigenaar Frank van de Griendt heeft als praktijkopleider tevens een algemeen coachende rol en vervult die taak met grote passie’. ‘Zijn tomeloze inzet is bewonderenswaardig en buitengewoon inspirerend’, aldus de jury. Grando Logistics wordt verder geprezen ‘voor haar diverse personeelsbestand: jong en oud, vrouwen en mannen, meerdere nationaliteiten en een opleidingsniveau dat varieert van mbo-2, -3 en -4 tot hbo.