Zelfrijdende, elektrische transportoplossing bij DFDS

Het elektrisch aangedreven, geheel geautomatiseerde en zelfrijdende voertuig Vera maakt sinds kort deel uit van een geïntegreerde oplossing voor het goederentransport van een logistiek centrum naar een haventerminal in het Zweedse Göteborg.

DFDS-Volvo20Vera

​De oplossing is het resultaat van een samenwerking tussen Vera-fabrikant Volvo Trucks en veerbootvervoerder en logistiek bedrijf DFDS.

Grote hoeveelheden goederen

In 2018 presenteerde Volvo Trucks een zelfrijdende, elektrische oplossing met een online verbinding, ontworpen voor hoogfrequente taken in logistieke centra, fabrieken en havens. Vera is geschikt om grote hoeveelheden goederen met een hoge precisie te vervoeren over korte afstanden en een maximale snelheid van 40 km/u.

Ideale setting

‘De situatie bij DFDS vormt een ideale setting om Vera in de praktijk te brengen, met mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van andere vergelijkbare activiteiten’, stelt Mikael Karlsson, vice president Autonomous Solutions bij Volvo Trucks. Aanpassingen aan de infrastructuur maken deel uit van de implementatie van het totale transportsysteem, zoals geautomatiseerde poorten bij de terminals.

Naadloze, constante stroom

Het uiteindelijke doel is om een logistiek systeem te realiseren dat bestaat uit verschillende Vera-voertuigen die worden bewaakt via een verkeerstoren. Zo ontstaat volgens Volvo Trucks en DFDS ‘een naadloze en constante stroom die voldoet aan de eisen voor grotere efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid’.

  • Klik hier voor een impressie van Vera