Recente ontwikkelingen

 

Naar nieuws

Afvalstoffentransport

​​​​​​​​​​​Wat speelt er?

Voor het vervoer van afvalstoffen gelden veel regels, zowel nationaal als internationaal. Opdrachtgevers die afval grensoverschrijdend willen vervoeren, hebben te maken met de EVOA, de Europese verordening die rechtsreeks in alle landen geldt. De EVOA onderscheidt twee procedures: groen en oranje. Groen geldt voor niet gevaarlijke afvalstoffen die nuttig worden toegepast en oranje voor gevaarlijke afvalstoffen en afvalstoffen die worden verwijderd. De feitelijke vervoerder dient, naast de noodzakelijke documenten conform de EVOA, in elk land waar hij rijdt geregistreerd te zijn. Deze registraties zijn verschillend per land en variëren van eenvoudige registraties tot vergunningen. 

Wat vindt TLN?

TLN vindt het ronduit storend dat de diversiteit in de EU-landen zo enorm groot is. TLN pleit dan ook voor een Europees uniform registratiesysteem en wederzijdse erkenning van de registratie als vervoerder. 

Welke acties onderneemt TLN?

TLN bezit veel kennis op het terrein van de EVOAde registraties in Nederland (VIHB) en de meeste EU-landen (zie de verdiepingspagina’s). Zij kan haar leden dan ook zeer adequaat adviseren. In Brussel pleit TLN al jaren voor een Europees uniform registratiesysteem. Deze lobby heeft nog geen resultaat opgeleverd, daarom zal TLN doorgaan met haar acties in Brussel. 

Lees meer

Extra informatie, producten en diensten

Exclusief voor leden

Wilt u inloggen voor extra informatie?

Word lid van TLN

 

Gerelateerd aan dit onderwerp

 

Afvalstoffen
Transportrecht