Recente ontwikkelingen

 

Naar nieuws

Kwaliteitsmanagement

​​​​Wat speelt er?

Kwaliteit is het voldoen aan overeengekomen afspraken tussen dienstverlener en klant. Zulke ambities verschillen per marktsegment en zelfs per bedrijf. De weg om te komen tot een bedrijfsvoering die het gewenste kwaliteitsniveau waarborgt, laat voor veel transportbedrijven en logistiek dienstverleners grote overeenkomsten zien. ​

Wat vindt TLN?

TLN ziet een wezenlijke taak voor sectorvertegenwoordigers en brancheorganisaties om hun aangesloten leden te ondersteunen met een collectieve aanpak op het vlak van kwaliteitsverbetering. Verbetering van de bedrijfsvoering draagt bij aan de professionalisering van marktpartijen en biedt ondernemers meer inzicht en overzicht op de werkzaamheden. En meer grip op de zaak stelt beter in staat om tijdig bij te sturen. Een belangrijk element in het streven naar continue kwaliteitsverbetering en welhaast een voorwaarde als het gaat om het verhogen van het bedrijfsrendement.

Welke acties onderneemt TLN?

TLN heeft in samenspraak met ondernemers het Keurmerk Transport & Logistiek ontwikkeld. Aan de hand van dit keurmerk kunnen ondernemers hun bedrijfsvoering zo inrichten dat zij grip hebben op de processen en werkafspraken die nodig zijn om de afspraken met klanten na te komen. Wie de methodiek invoert en het keurmerk behaalt, krijgt daar dus inzicht en overzicht voor terug waarmee ondernemers richting kunnen geven aan hun medewerkers en dus aan hun bedrijf.

Het keurmerk is gebaseerd op de befaamde standaard van het INK-managementmodel. Het reglement van het keurmerk is samengesteld door mensen uit de praktijk en met kennis van de praktijk. Het reglement bevat daarom eisen die er toe doen in transportbedrijven en bij logistiek dienstverleners. Sommige eisen kunnen ondernemers invullen op een manier die past bij hun bedrijf. Die laten ruimte aan unieke bedrijven om zich te kunnen onderscheiden.

MVO

Andere eisen gelden onverkort voor alle certificaathouders van het keurmerk omdat die eisen en de uniforme naleving van belang zijn voor alle keurmerkhouders en hun klanten. De onderwerpen Milieu, Veiligheid en goed Ondernemerschap (MVO) komen nadrukkelijk terug in het reglement. Zo stelt het keurmerk bijvoorbeeld eisen aan veiligheidscultuur en brandstof/CO2-registratie.

Naast het keurmerk kunnen deelmarkten van TLN besluiten tot het ontwikkelen van zogenoemde specialisaties. Dit zijn aanvullende reglementen op het keurmerk die belangen en kwaliteitseisen regelen voor specifieke deelmarkten. Bedrijven die beschikken over het Keurmerk Transport & Logistiek kunnen desgewenst in aanmerking komen voor een deelmarktspecialisatie.

Website Keurmerk Transport & Logistiek

Voor het Keurmerk Transport & Logistiek heeft TLN een afzonderlijke website ontwikkeld. Voor uitgebreide informatie over de voorwaarden en de deelnemers gaat u naar www.keurmerktenl.nl​.

Lees meer

Extra informatie, producten en diensten

Exclusief voor leden

Wilt u inloggen voor extra informatie?

Word lid van TLN

Verdieping

Voor de leden die alles over dit onderwerp willen weten

 

Gerelateerd aan dit onderwerp

d415ad4e-0549-4d62-bcd6-c67439583ce7

 

Kwaliteitsmanagement
TLN Ondernemersprijs; Levensmiddelen