Veilig op weg

“Het was een geslaagde les! De kinderen en leerkrachten waren erg enthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar!”

​Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) hebben veiligheid in het verkeer hoog in het vaandel staan. Samen ontwikkelden zij het lesprogramma ‘Veilig op Weg’. Dit programma is speciaal bedoeld voor leerlingen van groep 7 en groep 8 van de basisschool om hen veilig te leren omgaan met grote voertuigen in het verkeer. De rode draad door het lesprogramma zijn twee belangrijke vuistregels; 1 - blijf er ruim en rechts achter en 2 - houd minstens 3 meter afstand.

Het lesprogramma

Tijdens de les krijgen de kinderen een korte introductie van een “echte” chauffeur en wordt hen een aantal vragen gesteld over hun ervaringen in het verkeer. Zijn ze bijvoorbeeld weleens in een gevaarlijke situatie beland? Vervolgens krijgen zij aan de hand van een paar praktijkvoorbeelden uitgelegd waarom de vuistregels zo belangrijk zijn. De leerlingen doen een testje en gaan daarna als klap op de vuurpijl naar buiten waar een echte vrachtauto klaar staat.

Door zelf achter het stuur te gaan zitten ervaren leerlingen wat een chauffeur ziet maar vooral leren zij wat hij niet ziet!

  • Meer informatie over ‘Veilig op weg’ of een les aanvragen? Ga dan naar onze website: www.veilig-op-weg.nl.

Bronvermelding en verwijzing

Verdieping

Voor de leden die alles over het onderwerp willen weten