Recente ontwikkelingen

 

Naar nieuws

Opslag- en distributielogistiek

​​Wat speelt er?

Steeds meer expediteurs en wegvervoerders ontwikkelen zich tot logistiek dienstverleners. Behalve opslag kan een logistiek dienstverlener Value Added Logistics (VAL) en Value Added Services-activiteiten bieden.

Andere specialismen binnen deze groep bedrijven zijn Supply Chain Management en het onderhouden van groupagediensten. Deze laatste groep bedrijven houdt zich bezig met het samenbundelen van kleinere zendingen tot grote partijen, zodat een efficiënt en economisch verantwoord transport kan plaatsvinden.

FENEX Raad voor Opslag en Distributielogistiek

De FENEX Raad voor Opslag en Distributielogistiek informeert, vertegenwoordigt en komt op voor de belangen van de leden door het voeren van lobby, het uitwerken van beleid en het verschaffen van informatie op het gebied van voor de Raadsleden relevante wetgeving, toezicht en handhaving.

Duurzaamheid en juridische zaken

Aandacht wordt besteed aan diverse ontwikkelingen en factoren die van directe of indirecte invloed zijn op de bedrijfsvoering van deze bedrijven. Dit betreft ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en juridische aangelegenheden. Daarbij moet gedacht worden aan wet- en regelgeving, aansprakelijkheden, contracten en daaruit voortvloeiende verplichtingen, etcetera.

Daarnaast houdt de raad zich bezig met een groot aantal andere kwesties met betrekking tot opslag en distributie via alle modaliteiten.

Lees meer

Extra informatie, producten en diensten

Exclusief voor leden

Wilt u inloggen voor extra informatie?

Word lid van TLN

Verdieping

Voor de leden die alles over dit onderwerp willen weten

 

Gerelateerd aan dit onderwerp

 

Opslag- en Distributielogistiek
Warehousing & value added logistics