Recente ontwikkelingen

 

Naar nieuws

TransFollow

​​​

 

​In Nederland is het wettelijk verplicht om een vrachtbrief op te maken voor elke zending van goederen. Naast die verplichting geeft een goed gebruikte vrachtbrief zekerheden in het geval van een dispuut met uw afzender, vervoerder, geadresseerde of de fiscus over informatie, goederen en/of overdrachtsmomenten tijdens het transport.

Wat speelt er?

Op dit moment gebruiken we in de logistieke keten nog altijd papieren vrachtbrieven en aftekenlijsten. Miljoenen per jaar wel te verstaan. Beurtvaartadres ontwikkelt op initiatief van  verladersorganisatie EVO en vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) de eerste echte en vooral betrouwbare digitale en dynamische vrachtbrief: TransFollow.

 

 

 

Wat vindt TLN?

TransFollow is een platform dat de sector transport en logistiek faciliteert bij het optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de digitale vrachtbrief.

TransFollow, het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief en maakt de weg vrij voor verdere ontwikkeling. Vereenvoudiging van het logistieke proces en tijdsbesparing door kennis van aankomsttijden, leidt tot verbeterde planning en in het geheel tot verlaging van de droptijden.  

Welke acties onderneemt TLN?

Om de centrale en leidende rol die Nederland vervult in de internationale logistiek en handel te waarborgen, is het belangrijk dat we voorop gaan in innovatie en ontwikkeling. Daarom heeft Beurtvaartadres, in opdracht van EVO en TLN, de standaard voor de digitale vrachtbrief ontwikkeld: TransFollow.

TransFollow in de media

Op BNR Nieuwsradio gaven René Bruijne van TransFollow, Paul Haverkamp van TVM en René Knapen van Tans (ICT-leverancier) een interview over de digitale vrachtbrief (TransFollow). Klik hier om het interview te beluisteren.

Lees meer over TransFollow in dit artikel in het magazine Transport & Logistiek.

Hoe werkt TransFollow?

TransFollow verbindt de systemen van de afzender, vervoerder(s) en ontvangers van goederen door gebruik te maken van een zogenaamde publieke API (Application Program Interface).

Alle partijen kunnen in principe het eigen systeem gebruiken. Voor de logistieke sector zijn dit voornamelijk de Transport Management Systemen (TMS) en Fleet Management Systemen (FMS). Voor afzenders en ontvangers kunnen ook gebruik maken van TFApp. Een app voor het tonen en ondertekenen van de vrachtbrief.

Voor de communicatie met de chauffeur via de boordcomputer heeft TransFollow een speciaal component ontwikkeld: het Toon en Tekencomponent (TSSC). Leveranciers van Fleet Management Systemen en de TLN e-Vrachtbrief app integreren dit component in hun producten.

Wat zijn de voordelen voor u?

De voordelen van TransFollow zijn legio:

 • Eén marktbrede standaard voor de vrachtbrief, ontwikkeld voor en door de markt. 
 • Geen andere software nodig: u dient de vrachtbrief in met de bestaande software. 
 • Elektronische proof-of-delivery met juridische zekerheid. 
 • CMR- en AVC-condities van toepassing: uw vrachtbrief voldoet aan de wet- en regelgeving. 
 • Geen papieren vrachtbrieven meer nodig: u ervaart minder administratieve druk. 
 • Vrachtbrieven hoeft u niet meer te scannen of handmatig te archiveren. 
 • Minder telefonische navragen over uw zending. 
 • Realtime zendingsberichten. 
 • Snellere administratieve afwikkeling (facturatie) mogelijk door realtime informatie. 
 • Inzage in ophaal- en aflevertijden voor de afzender en geadresseerde.
Lees meer

Extra informatie, producten en diensten

Exclusief voor leden

Wilt u inloggen voor extra informatie?

Word lid van TLN

Verdieping

Voor de leden die alles over dit onderwerp willen weten

   

  Gerelateerd aan dit onderwerp

   

  Transfollow
  Transportrecht