Theft the contents of a truck

Training Criminaliteitspreventie (Code 95 U07-1)

Een chauffeur onderweg is heel kwetsbaar. Zo kan hij of zij te maken krijgen met inklimmers, lading- en voertuigdiefstal, overvallen, agressie, aanhouding door nepagenten en zelfs ontvoering. Door ervoor te zorgen dat je medewerkers zich bewust zijn van beveiliging, zijn zij minder kwetsbaar en daarmee de hele onderneming.

Inhoud

Opdrachtgevers en klanten stellen steeds vaker hoge eisen aan de beveiliging van de logistieke keten. Van personeel wordt er verwacht dat er een training op security-gebied wordt gevolgd.

Wat is het doel van de training?
De training ‘Training Criminaliteitspreventie (code 95 U07-1)’ maakt chauffeurs en warehousemedewerkers bewust van wat er allemaal in ‘de grote boze buitenwereld’ gebeurt. Chauffeurs zijn zich lang niet altijd bewust van risico’s. Deze training verhoogt het veiligheidsgevoel van chauffeurs en verkleint de kans dat je medewerkers doelwit worden van criminelen. Chauffeurs leren hoe ze noodsituaties kunnen voorkomen en hoe zij kunnen handelen als ze toch in een noodsituatie belanden. Vaak kan, met een aantal relatief simpele adviezen en maatregelen, veel ellende voorkomen worden.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is in principe bedoeld als bewustwordingstraining voor chauffeurs, maar is ook geschikt voor warehousemedewerkers en planners. Uiteraard kun je als ondernemer zelf ook aan de training deelnemen.

Code 95
De training kan in het kader van verplichte nascholing gevolgd worden en telt mee voor code 95. De training is zeven punten waard.

SOOB
Op de training ‘Criminaliteitspreventie (code 95 U07-1)‘ is SOOB-subsidie van toepassing. Deze bedraagt maximaal €100 per deelnemer.

Programma

De training neemt één dag in beslag en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Beveiliging en bewustwording voor chauffeurs waaronder het gebruik van social media, en cybercriminaliteit.
  • Security op de vestiging waaronder het voorkomen van overvallen op locatie.
  • Het voorkomen van criminaliteit en het terugdringen van overvallen op chauffeurs.
  • Technische beveiligingsmaatregelen en preventie maatregelen (uitleg over o.a. sloten, verzegeling, meldkamer.
  • Het voorkomen van illegale immigranten in het voertuig.
  • Het voorkomen van drugs in voertuig en/of lading.

Investering

TLN-leden betalen voor de training €295 excl. BTW en €20,05 CCV-registratiekosten per deelnemer. De kosten voor niet-leden bedragen €383,50 excl. BTW en €20,05 CCV-registratiekosten per deelnemer.

 

Contact

Vragen? Neem contact op met team opleidingen:

  • Linda Waasdorp (inhoudelijk) via 06-53863263
  • Mariska den Boef (inhoudelijk) via 06-40608856
  • Krista Waleboer (organisatie) via 06-36301369

Mailen kan naar opleidingen@tln.nl

Agenda

Deze training wordt ook incompany verzorgd. Meer informatie hierover? Neem dan contact op met opleidingen@tln.nl.