Works of extension of a road with excavator and delimited by safety cones

Training Ondernemer in de bouwlogistiek

Veranderingen in de transport- en logistieke sector en in de bouwsector vinden in hoog tempo plaats. Ondernemen in de transportsector ten behoeve van de bouwsector is dan ook een grote uitdaging. Deze training zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen in de bouwketen.

Inhoud opleiding

Tijdens de training worden de logistieke concepten en belangrijkste trends en ontwikkelingen in logistiek en supply chain management in het algemeen en in de bouwketen in het bijzonder behandeld. Uiteraard wordt ook specifiek ingezoomd op de ontwikkelingen die van belang zijn voor de (bouw)transport, waardoor je de juiste ondernemerskeuzes kunt maken. Het is geen saaie leerschool, maar met veel interactie. Dat wil zeggen dat je voldoende ruimte krijgt voor bedrijfsspecifieke vragen.

Docent Marcel Ludema, o.a. verbonden aan de TU Delft, kent de bouwsector en de diverse schakels in de keten als geen ander en begeleidt bedrijven ook in ondernemerschap. Hij kan snel schakelen van het abstracte niveau van trends en ontwikkelingen naar het niveau van het ondernemerschap

Voor wie is de training bedoeld?
De training ‘Ondernemer in de Bouwlogistiek’ is met name interessant voor ondernemers en managers die zich bezighouden met de visie en strategiebepaling van de transportonderneming in de bouwketen.

Wat is het doel van de opleiding?
De training zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen in de bouwketen. Door achtergrondinformatie over theoretische modellen, gekoppeld aan praktijksituaties, ben je in staat om de juiste keuze te maken en richting te bepalen voor jouw bedrijf.

Programma

Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Inleiding Logistiek Management
  • Definities en historische voorbeelden
  • Toegevoegde waarde realiseren met logistiek
 • Inleiding Bouwlogistiek
  • Bouwsector: markt, stakeholders en bouw (logistieke) processen
  • Het logistieke concept en ontkoppelen in de keten
 • Best practices in de bouwlogistiek
 • Ontwikkelen van je eigen ondernemingsperspectief
 • Oefenen met casussen

Investering

De kosten voor de training ‘Ondernemer in de bouwlogistiek’ bedragen voor TLN-leden per deelnemer €725,00 exclusief btw. Niet-leden van TLN betalen voor de training €940,00 exclusief btw.

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden

​​​De training vindt plaats op diverse locaties. Meer informatie over deze training? Neem dan contact op met opleidingen@tln.nl.