Semi Truck Driver Job

Training Sociale Veiligheid en Omgaan met Stress (code 95 U15-1)

Vrachtwagenchauffeur zijn is een afwisselend, vrij en verantwoordelijk beroep. Maar ook een beroep met veel werkdruk. De kunst is om het een gezonde spanning te laten zijn en negatieve stress te vermijden. Daarom is de training ‘Sociale Veiligheid en Omgaan met Stress’ ontwikkeld, speciaal voor chauffeurs en medewerkers in de logistieke sector.

Inhoud

Steeds drukkere wegen, agressie van andere weggebruikers, het vinden van een geschikte rustplaats, de druk van rijtijden, de venstertijden van gemeenten… het is een greep uit de dagelijkse realiteit van een vrachtwagenchauffeur.

De training ‘Gas terug op stress’ geeft de cursisten inzicht in wat stress is en hoe je hieraan zelf kunt werken. En niet alleen dat: ook de verkeersveiligheid van de chauffeur zelf en andere weggebruikers spelen een rol.  Wanneer eigen stress herkend kan worden en er op tijd op de juiste manier op gereageerd wordt, leidt dit tot een betere balans en voorkomt het veel ellende.

De training is ontwikkeld vanuit de praktijk. De inhoud is glashelder, laagdrempelig en biedt goed inzicht in eigen gedrag en communicatie.

Voor wie is deze training bedoeld?
De training is primair ontwikkeld voor vrachtwagenchauffeurs, maar is ook zeker nuttig voor andere logistieke medewerkers en planners. De training kan in het kader van de verplichte nascholing gevolgd worden en levert 7 code 95-uren op.

Op deze training is SOOB-subsidie van toepassing, deze bedraagt maximaal € 75 per deelnemer.

Programma

De training is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • De werking van stress
  • Kenmerken van stress
  • Stresscode (Zelfscan en handvatten voor stressreductie of borgen gezond stressniveau)
  • Feedbacktechnieken
  • Communicatie in stressvolle situaties
  • Omgaan met agressie en conflicthantering
  • Praktijksituaties en gas terug op stress spel

De training duurt 1 dag.

Investering

De training ‘Sociale Veiligheid en Omgaan met Stress (code 95 U15-1)’ kost voor TLN-leden €295,- en voor niet-leden €383,50 per deelnemer. Bedragen zijn exclusief btw en €21,45 CCV-registratiekosten per deelnemer.

Contact

Vragen? Neem contact op met team opleidingen:

  • Mariska den Boef (inhoudelijk) via 06-40608856
  • Krista Waleboer (organisatie) via 06-36301369

Mailen kan naar opleidingen@tln.nl

Agenda

​​​Deze training wordt ook in-company verzorgd. Meer informatie over deze training? Neem dan contact op met opleidingen@tln.nl.