Digitale Sprint: van scan tot actie in 1 dag

Ontdek wat jouw bedrijf digitaal nodig heeft om efficiënter en toekomstbestendig te worden.

Het aantal systemen en IT-oplossingen binnen organisaties blijft stijgen. Als ondernemer is het cruciaal om te sturen op data; al dan niet gedreven door de wensen en eisen van opdrachtgevers, wet- en regelgeving en duurzaamheidsrapportages. Dit vraagt om een gerichte investering in digitalisering. 

Het maken van de juiste beslissingen op dit gebied is echter een uitdaging. Welke systemen gebruik je nu, en wat heb je in de toekomst nodig? Heb je de juiste opgeleide mensen in dienst? Hoeveel wil je investeren in IT en digitalisering? Wat doe je zelf en wat besteed je uit? Om je te ondersteunen bij het maken van deze keuzes én om praktische acties te ondernemen, biedt Transport en Logistiek Nederland (TLN), in samenwerking met Logistics Community Brabant (LCB), een unieke workshop aan.

In deze interactieve workshop krijg je aan de hand van twee scans een duidelijk beeld van de digitaliseringsstatus van jouw onderneming:

 • Scan 1: Mijn Digitale Landschap
  Brengt de huidige systemen van jouw onderneming in kaart.
 • Scan 2: Digitaliseringscan Transport & Logistiek
  Geeft inzicht in de optimale inzet van deze systemen, inclusief IT-infrastructuur, operationele systemen, connectiviteit, databeheer en datakwaliteit.

Experts op het gebied van digitalisering in transport en logistiek ondersteunen je bij het invullen van de scans. Vervolgens bespreek je de uitkomsten en mogelijke acties voor implementatie aan de hand van een statusdashboard.

Programma

De workshop duurt van 09.00 tot 17.00 uur (inclusief lunch).

Ochtend

 • Introductie en uitleg workshop
 • Uitleg scan: Mijn Digitale Landschap
 • Uitleg scan: Digitaliseringscan Transport & Logistiek
 • Invullen scan: Mijn Digitale Landschap

Middag

 • Invullen scan: Digitaliseringscan Transport & Logistiek
 • Bespreken uitkomsten statusdashboard en afspraken voor eventueel vervolg
 • Ruimte voor discussie, netwerken en kennisdelen
 • Borrel

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor ondernemers en medewerkers die een goed overzicht hebben van de IT en gerelateerde processen binnen hun organisatie.

Investering

De workshop is in 2024 gratis voor TLN-leden en € 750,- voor niet-leden (inclusief lunch, exclusief btw). Per workshop is er ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.