Rij- en rusttijden, digitale tachograaf en smart tacho (Code 95 - U23)

Zorg dat chauffeurs binnen jouw organisatie de regels voor rij- en rusttijden kennen en de tachograaf correct gebruiken.

Inhoud training

Wil je de chauffeurs binnen jouw organisatie in één keer op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen over de rij- en rusttijden en de tachograaf? Dan biedt onze training Rij- en ruststijden, digitale tachograaf en smart tacho (code 95) uitkomst. Toen eind 2020 het Mobility Package kwam, veranderde diverse regels van de rij- en rusttijden. Zorg dat de chauffeurs de regels kennen en op de juiste manier de tachograaf gebruiken. In één dag doen zij veel kennis op die zij direct in hun werk kunnen toepassen.

Voor wie?
De training is bedoeld voor chauffeurs.

Code 95

De training kan in het kader van de verplichte nascholing worden gevolgd en telt mee voor 7 code 95 punten en duurt 1 dag (8 uur). 

SOOB

Op deze training is SOOB-subsidie van toepassing en bedraagt maximaal € 100 per deelnemer.

Programma

De training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen:

Ochtend; Rij- en rusttijden
Wat zijn de regels voor de rij- rusttijden? Welke regels zijn van toepassing door het Mobility Package? Deze vragen behandelen we tijdens het eerste deel van de training. Verder komen de nieuwe mogelijkheden van artikel 12, bestuurlijke boetes en de arbeidstijden aan bod.

Middag; Tachograaf (digitaal en smart tacho 1)

Wat zijn veelvoorkomende fouten bij het gebruik van de tachograaf? Dat leren de chauffeurs tijdens het tweede deel van de training. Daarnaast staan we stil bij de belangrijkste verschillen tussen de digitale tachograaf en de smarttachograaf. Chauffeurs kunnen deze kennis direct in de praktijk gebruiken. Denk aan het manueel toevoegen van activiteiten op de bestuurderskaart, de boot/treinfunctie en Out of scope.

Neem als deelnemer je bestuurderskaart mee en laat door de trainer een analyse maken om inzicht te krijgen in de geregistreerde overtredingen en knelpunten. Met deze kennis kunnen chauffeurs boetes voorkomen.

Incompany

Deze training wordt incompany verzorgd. Hiervoor maken wij graag een offerte. Stuur je aanvraag naar opleidingen@tln.nl

Meer weten?

Contact de experts

Krista Waleboer

Organisatie en planning opleidingen

Mariska den Boef

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Linda Waasdorp

Adviseur Opleiding en ontwikkeling

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.