Communicatiemedewerker/webredacteur (36-40 uur per week)

Heb jij affiniteit met online en social media én heb je een vlotte pen? TLN is op zoek naar een enthousiaste junior communicatieprofessional.

​​​​Wat ga je doen?

TLN is op zoek naar een junior communicatieprofessional. In deze baan word je verantwoordelijk voor:  

  • ​bijdragen aan de website en sociale media activiteiten.
  • het schrijven van artikelen voor de website, voor het maken van posts op sociale media en voor de realisatie van beeldmateriaal.
  • het monitoren en beheren van online kanalen.
  • het signaleren van online communicatie mogelijkheden.
  • het omzetten van online discussies naar offline acties.
  • het signaleren van relevante ontwikkelingen en informatie en deze vertalen naar doelgroepen en stakeholders.
  • het bewaken (online) van de reputatie van TLN.
  • bijdragen aan de marketingactiviteiten: producten, diensten en evenementen ten behoeve van leden promoten.
De website en sociale media, in combinatie met het kwartaalmagazine, een vakblad en nieuwsbrieven geven vorm en inhoud aan de algemene communicatiestrategie van TLN. Leden en externe stakeholders vormen je doelgroep. Versterking van een cross mediale aanpak is één van de uitdagingen voor de komende tijd.


Bij het implementeren en beheren van de inhoud  van de vernieuwde TLN-website ben je intensief betrokken, net als bij  het bewaken van de online reputatie van TLN. Je werkt hierbij nauw samen met de collega’s van de afdeling Corporate Communicatie en Public Affairs in een enthousiast en professioneel team. Je rapporteert aan de manager van de afdeling.


De ideale achtergrond van de nieuwe collega:
We zoeken een professional die een sterke affiniteit heeft met online communicatie en sociale media. Je combineert enthousiasme met creativiteit en flexibiliteit, rekening houdend met de ​dynamiek binnen een vereniging. Je bent een teamspeler, servicegericht en initiatiefrijk. Je zoekt dialoog met collega’s en stakeholders om tot nieuwe content te komen.

Je hebt gevoel voor communicatie in het algemeen en liefst ook ervaring op dat vlak. Vertaling van beleidsinhoudelijke informatie in begrijpelijke teksten vind je een boeiende opgave. Je bent voor alles een vlotte schrijver en kunt ook goed in beelden denken.
Je hebt een afgeronde academische opleiding op het gebied van (digitale) communicatie of journalistiek. Je hebt aantoonbare ervaring met de creatie van content, voeren van webredactie en werken met communities. Je kunt collega’s overtuigen en meenemen in de gekozen wijze van communiceren. Je kunt gemakkelijk  ‘outside the box’-denken om doelen te bereiken.


Wat wordt jou door TLN geboden:
Een veelzijdige, boeiende functie voor 36-40 uur per week vol ontwikkelmogelijkheden, binnen een compact en professioneel team in een branche die volop in beweging is. Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder premievrij pensioen, reiskostenvergoeding conform fiscale wet- en regelgeving, laptop en telefoon.

Ben jij onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in deze boeiende en uitdagende functie? Solliciteer dan direct en stuur je motivatie en CV graag uiterlijk 28​ september aanstaande naar p&o@tln.nl. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jeannette Faaij van de afdeling P&O, via 088-4567121 of p&o@tln.nl.