Vacature: juridisch adviseur

TLN is op zoek naar een juridisch adviseur (vakspecialist 32-40 uur). Ben jij de persoon voor deze uitdagende juridisch beleidsmatige en adviserende functie met veel externe contacten?

​Wat g​​a je doen?​

In deze functie adviseer en ondersteun je de bij de vereniging aangesloten ondernemers. Zij zijn actief op het gebied van logistiek, transport en expeditie met betrekking tot vervoerrecht, overig verbintenissenrecht, verzekerings- en ondernemingsrecht en bestuursrecht. Gezien de ontwikkelingenin de branche, komen er regelmatig nieuwe aandachtsgebieden bij. 

Je maakt deel uit van een team, dat op dit moment bestaat uit twee juristen, twee advocaten (TLN Advocaten) en behartigt de belangen van onze leden en adviseert hen inhoudelijk op voornoemde terreinen. Verder ondersteun​en adviseer je collega’s van andere afdelingen. 

Ook geef je voorlichting over relevante ontwikkelingen via het schrijven van nieuwsbrieven en het geven van presentaties en workshops. Gezien de internationale focus van onze sector en een groot aantal leden hebben je adviezen deels een internationaal karakter.

Tot slot verricht je schrijfwerk op basis van zelfstandig literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je schrijft zowel kortere als langere artikelen over ontwikkelingen of rechterlijke uitspraken. Je voedt je team met deze kennis door dit op regelmatige basis te delen. 

Profiel van onze ni​euwe collega​ 

  • ​Voor deze functie zoeken we een nieuwe collega die enthousiasme combineert met een proactieve instelling, een creatieve geest en veerkracht. 
  • Daarnaast zijn de competenties doorzettingsvermogen, stressbestendigheid, flexibiliteit en samenwerken jou op het lijf geschreven. 
  • Vanzelfsprekend beschik je over een afgeronde academische opleiding Nederlands Recht met kennis van privaat- en vervoerrecht en een brede interesse in de logistieke- en expeditie sector. 
  • Je hebt maximaal drie jaar werkervaring.
  • We zijn op zoek naar een persoon die zijn/haar zaken kan overzien, zelfstandig kan werken, zelf dingen kan initiëren, maar ook weet wanneer hij/​​​zij hulp moet inroepen. 
  • Je bent iemand die zich niet snel uit het veld laat slaan en het leuk vindt om je ergens in vast te bijten en van daaruit te blijven zoeken naar oplossingen. 
  • Je bent servicegericht en beschikt over goede communicatieve eigenschappen, zowel schriftelijk (‘scherpe pen’) als mondeling. 
  • Daarnaast kan je goed ingewikkelde problemen en vraagstukken ‘vertalen’ naar voor ondernemers begrijpelijke ‘taal’ en naar producten of dienstverlening waar ondernemers behoefte aan hebben.

TLN biedt:

Wij bieden je naast een baan vol ontwikkelmogelijkheden, binnen een professioneel team en een branche die volop in beweging is, een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Ben jij onze nieuwe juridisc​h adviseur? 

Herken jij jezelf in deze boeiende en uitdagende functie? Solliciteer dan direct en stuur je motivatie en CV graag voor 8 oktober naar p&o@tln.nl 

Heb je nog vragen​? 

Neem voor vragen contact op met Dennis Genemans of Jeannette Faaij via 088 456 71 21 stuur een mail p&o@tln.nl ​