TLN Ondernemersprijs 2017

Juryrapport categorie Groot

Finalisten TLN Ondernemersprijs 2017 categorie Groot
Jan Krediet is verkozen tot de winnaar van de TLN Ondernemersprijs 2017 in de categorie Groot. Net als de andere twee finalisten, Nouwens Transport Breda en Transportbedrijf Gesink, is Jan Krediet een bedrijf met een visie.

Jan Krediet winnaar TLN Ondernemersprijs 2017 in de categorie Groot

De jury heeft gekozen voor Jan Krediet, een bedrijf waar innovatie en continue verbetering volop aandacht krijgen. Jan Krediet heeft in 2013 een moeilijke situatie doorgemaakt met een faillissement. Jan Krediet laat goed zien dat ze na deze traumatische ervaring er weer bovenop is gekomen.

Het personeel is daarbij een niet te onderschatten factor, innovatie komt hier van onderop en het opleiden en begeleiden van de medewerker krijgt volop aandacht. Neem daarbij de goed onderbouwde koers van het bedrijf, waarin men verder kijkt dan de gevestigde orde, en Jan Krediet is de terechte winnaar van de TLN Ondernemersprijs 2017 in de categorie Groot.

De finalisten in de categorie Groot

  • Nouwens Transport Breda B.V.
  • Jan Krediet
  • Transportbedrijf Gesink B.V.

Drie bedrijven met een visie

De drie finalisten in de categorie groot zijn Nouwens Transport Breda, Jan Krediet uit Steenwijk en Transportbedrijf Gesink uit Zelhem. Drie heel verschillende bedrijven. Nouwens Transport is actief in transport en warehousing voor de pharma en high tech markt. Jan Krediet is een full service dienstverlener in de meubeldistributie. Het Zelhemse bedrijf Gesink is met name actief in het internationale groupagetransport en is daarnaast gespecialiseerd in het vervoer van staal en bouwmaterialen.

Terugkerend kenmerk bij elk van deze drie bedrijven is visie.

Nouwens Transport

Nouwens Transport uit Breda wordt door de bank gezien als een witte raaf in de sector. Dennis Nouwens is een ondernemer met visie op de markt en durft daar ook op te investeren. Heeft heel bewust gekozen voor een tweetal doelgroepen. Nouwens Transport kenmerkt zich door een platte organisatie waarin de lijnen tussen Dennis en de medewerkers kort zijn en waar men trots is op het bedrijf.

Jan Krediet

Jan Krediet heeft zich na een faillissement in 2013 weer opgericht en heeft onder de motorkap flinke aanpassingen doorgevoerd. Continue verbetering en de Lean aanpak zijn sindsdien belangrijk kenmerken van dit bedrijf. Verbetering komt bij dit bedrijf van onderop, medewerkers worden actief bevraagd op wat beter had gekund en waar meer aandacht voor moet zijn.

Gesink Transport

Gesink Transport is een servicegericht bedrijf dat zich kenmerkt door tevreden klanten en een stabiele groei van het bedrijf. Bij Arno Gesink staat het bedrijf voorop. Dat is ook zo bij de beoogd opvolger Stephan Keuter die al van jongs af aan rondloopt in het bedrijf en nu bezig is om de visie voor de toekomst van het bedrijf te ontwikkelen.