rekenmachine

TLN Kostprijscalculator

De bekende en veelgebruikte rekentool geeft je snel een helder overzicht van je kostprijsstructuur.

De TLN Kostprijscalculator is in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 14 december 2022 kan elk TLN-lid er gratis gebruik van maken. De bekende en veelgebruikte rekentool geeft je snel een helder overzicht van je kostprijsstructuur. De tool is vanaf nu ook ‘webbased’, wat betekent dat je er nu ook via internet en je mobiele telefoon gebruik van kunt maken.

Nu maken er al zo’n 400 TLN-leden gebruik van de kostprijscalculator. Met de vernieuwde tool hoopt TLN nog veel meer leden te bereiken. Klik hier om naar de vernieuwde tool te gaan. Om aan de slag te gaan met de TLN Kostprijscalculator dien je in te loggen met je inloggegevens van de TLN-website.

Ervaringen
De afgelopen weken is de nieuwe TLN Kostprijscalculator al getest door verschillende TLN-leden. ’De kostprijsapplicatie is onmisbaar voor onze bedrijfsvoering’, zegt Marco Winder van Koopman Transport. ‘We gebruikten deze tool al langer. Ik vind het fijn dat de vernieuwde tool ‘webbased’ is. Je krijgt erdoor snel een helder overzicht van al je kosten’. Ook Gerrit van der Wal, eigenaar van HG Transport, is enthousiast. ‘De uitstraling van de vernieuwde applicatie is meer van deze tijd. Hoe meer je invult en hoe nauwkeuriger je bent, hoe beter je beeld van je kostprijs is.’

En daar is hij precies voor bedoeld: de kostprijscalculator moet het voor transportondernemers eenvoudiger maken om hun eigen kostprijsstructuur te berekenen.

Alle verschillende kostencomponenten komen aan bod. Denk aan het brandstofverbruik, banden, verzekering en de afschrijving. Je kunt daardoor het tarief per uur, per kilometer, een gecombineerd uur- en kilometertarief of het tarief per soort werkzaamheden uitrekenen.

Verder zijn alle loonkosten volgens de TLN-cao geïntegreerd in de kostprijsapplicatie. Maar ook zijn kostenverhogingen en ramingen volgens Panteia (voorheen NEA) makkelijk in te voeren, om zo kostenverhogingen te berekenen. En ook kun je er bijvoorbeeld de dieselclausule mee berekenen.

Berekeningen
De berekeningen die je maakt, bewaar je per klant en kun je eenvoudig aanpassen bij veranderende omstandigheden. De calculaties die je maakt, worden opgeslagen in de cloud en zijn alleen toegankelijk voor jou en de door jou geselecteerde medewerkers die bij TLN geregistreerd worden. Maar ook kun je berekeningen downloaden als pdf en bijvoorbeeld delen met klanten.

Heb je alvast vragen? Neem contact op met Sjors Jepkema (TLN Producten & diensten), gjepkema@tln.nl.