Kosten logistiek vervoer

Training Rendabel ondernemen

Ken je cijfers en maak je bedrijf (meer) rendabel!

Inhoud training

Ken je cijfers en maak je bedrijf (meer) rendabel!

Wat is jouw stip op de horizon? Op welke manier vertaal je dat naar (financiële) doelstellingen en wat is de rol van de kostprijs hierin? Wil je hiermee aan de slag? Dan is dit de ideale training voor jou!

Tijdens de training Rendabel ondernemen krijg je op een praktische manier inzicht in welke stappen kunnen bijdragen aan een positief bedrijfsresultaat. Er wordt gebruik gemaakt van herkenbare praktijkvoorbeelden.

Aan het eind van de training kan de deelnemer strategische keuzes maken met als doel het behalen van een goed rendement op korte en lange termijn. De deelnemer kan de financiële situatie van zijn/haar organisatie analyseren en beoordelen op basis van voor- en nacalculatie.

De training is geschikt voor ondernemers en/of managers werkzaam in de sector transport en logistiek.

Programma

De training bestaat uit 3 dagdelen van 4 uur en de volgende onderwerpen worden behandeld:

  1. Strategische keuzes
  2. Rendabel ondernemen start met een goed plan en focus. Wat vind ik belangrijk? Welke klanten passen daarbij? En, misschien wel het lastigste, wat doe ik dus niet meer?
  3. De deelnemer krijgt uitleg waarom het van belang is om een stip op de horizon te hebben en krijgt handvatten om een eigen missie, visie en doelen op te stellen.
  4. Monitoren bedrijf aan de hand van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s)
  5. Tijdens de training wordt ingegaan op het belang van het gebruik van KPI’s en hoe dit kan helpen in de aansturing van je bedrijf. De deelnemer gaat zelf actief aan de slag met het opstellen van KPI’s.
  6. Voor- en nacalculatie

De deelnemer krijgt uitleg welke kosten van belang zijn voor een kostprijs en op welke manier bepaalde kosten kunnen worden geïnterpreteerd en/of berekend. Na afloop begrijpt de deelnemer de kostenopbouw in verschillende situaties en is in staat om zelfstandig een kostprijs samen te stellen. De deelnemer kan zelf bepalen wat een commercieel winstgevend tarief is.

Na afloop wordt er een lunch aangeboden zodat er gelegenheid is om met elkaar na te praten.

Investering

Het tarief voor leden van TLN is € 849,- exclusief btw en voor niet leden € 1.095 ,- exclusief btw. Inclusief lunch. Iedere deelnemer ontvangt een certificaat van deelname.

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden