Tacho VDO 1 juni 2021

Training ‘Train de trainer Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf’

Speciaal voor mentorchauffeurs, chauffeurscoaches en code 95 trainers!

Inhoud training

Geef jij beroepschauffeurs de training Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf (code 95)? Dan wil je over de laatste informatie beschikken. En deze goed kunnen overbrengen op de chauffeurs zodat zij hoge boetes tijdens weg- en bedrijfscontroles kunnen voorkomen. De regelgeving is complex. Daarom bieden wij de training Train de trainer Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf. Na deze training ben je helemaal op de hoogte van de laatste wijzigingen van de rij- en rusttijden en smart tacho 2 uit het Mobility Package.

Voor wie?
De training is bedoeld voor trainers die de training Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf (code 95) geven.
Deze training telt niet mee voor code 95.
Aan de training kunnen maximaal 10-12 personen deelnemen zodat er voldoende ruimte is voor interactie en het stellen van vragen.

NIEUW per 2024:
Train the trainer Driving and Resttimes & Tachograph – Especially for our English-speaking members!
Do you provide professional drivers with training on driving and rest times, digital and smart tachograph (code95)? Join our training for the latest information and after 2 days you will be fully aware of the latest changes.

Programma

De Nederlandstalige training bestaat uit 1 dag op locatie (09.00-16.00 uur) en 1 online sessie via MS Teams (09.00-12.00 uur).
De Engelstalige training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen op locatie.

Er worden zes onderdelen behandeld:

1. Rij- en rusttijden
Wat zijn de regels voor rij- en rusttijden? Wat zijn de laatste wijzigingen volgens het Mobility Package? Je krijgt een uitgebreide toelichting met veel voorbeelden uit de praktijk.
2. Arbeidstijd
Wat zijn de Europese regels voor rij- en rusttijden? Welke specifieke regels gelden voor de maximale arbeidstijd bij werken in de nacht of de maximale arbeidstijd zonder pauze? Die vragen staan centraal in dit onderdeel.
3. Digitale tachograaf en smart tacho 1
Wat zijn de verschillen tussen de verschillende versies van de digitale tachograaf? Hoe werken de tachograafkaarten en de verplichte handmatige invoer en landcode?
4. Smart tacho 2
Wat betekent de smart tacho 2 die vanaf medio 2023 in nieuw te registreren voertuigen komt en vanaf 2024/2025 in alle voertuigen voor internationaal transport?
5. ERRU-register
Hoe voorkomen bedrijven dat ze hun NIWO-vergunning verliezen of de vervoersmanager zijn betrouwbaarheid verliest? Je krijgt alle informatie over het ERRU-register dat sinds begin 2021 bestaat en onherroepelijke overtredingen volgens de Europese ERRU-verordening registreert.
6. Weg- en bedrijfscontroles
Wat houden weg- en bedrijfscontroles in? Je krijgt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk handvatten om bedrijven na een controle te kunnen adviseren.

TLN-vakspecialist Erik Busser verzorgt de training. Iedere deelnemer ontvangt na de training een certificaat.

Investering

Klik hieronder op <Bekijk de agenda> voor de beschikbare data/locaties en de deelnamekosten.

 

Contact

Vragen? Neem contact op met team opleidingen:

  • Mariska den Boef (inhoudelijk) via 06-40608856
  • Krista Waleboer (organisatie) via 06-36301369

Mailen kan naar opleidingen@tln.nl

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden