Tacho VDO 1 juni 2021

Training ‘Train de trainer Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf’

Speciaal voor mentorchauffeurs, chauffeurscoaches en code 95 trainers!

Inhoud training

Het is van groot belang dat beroepschauffeurs tijdens de code 95 training ‘Rij- en rusttijden, digitale tachograaf en smart tacho’ juiste informatie ontvangen. De regelgeving is complex en het risico op hoge boetes tijdens weg- en bedrijfscontroles is groot als de regelgeving niet goed wordt toegepast.

Als trainer is het daarom van belang dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wijzigingen en dat je deze wijzigingen ook goed kan toelichten tijdens de code 95 trainingen.

Om de kennis van de trainers voor deze trainingen te waarborgen heeft TLN een training voor trainers van de code 95 training ‘Rij- en rusttijden, digitale en smart tachograaf’ ontwikkeld.

Tijdens deze training worden trainers goed geïnstrueerd over de laatste wijzigingen van de rij- en rusttijden en smart tacho versie 2 zoals in het Mobility Package is vastgesteld.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt de (nieuwe) regelgeving toegelicht.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor code 95 trainers en chauffeurscoaches/mentoren die chauffeurs voorlichten over de Rij- en rusttijden, digitale- en smart tachograaf (code 95 / U23).

Deze training telt niet mee voor code 95.

Programma

De training bestaat uit 2 sessies: 1 dag op locatie 09.00 – 16.00 uur, 1 dagdeel online via MS Teams 09.00 – 12.00 uur.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Rij- en rusttijden

Uitgebreide toelichting op alle rij- en rusttijden regels inclusief de laatste aanpassingen volgens het Mobility Package. Er worden veel voorkomende praktijkvoorbeelden gegeven.

  • Arbeidstijd

Naast de Europese rij- rusttijden regelgeving gelden er ook specifieke arbeidstijdenregels. Denk aan de maximale arbeidstijd bij werken in de nacht of de maximale arbeidstijd zonder pauze.

  • Digitale tachograaf & smart tacho 1

Uitleg over onder andere de verschillende versies digitale tachograaf, de tachograafkaarten, de verplichte handmatige invoer en de verplichte landcode.

  • Smart tacho 2

Toelichting op de nieuwe smart tacho 2, die vanaf medio 2023 in nieuw te registreren voertuigen zal komen en vanaf 2024/2025 in alle voertuigen die internationaal transport uitvoeren zal worden geplaatst.

  • ERRU Register

Het ERRU-register is sinds begin 2021 in Nederland in werking getreden. Hierin worden onherroepelijk overtredingen volgens de Europese ERRU verordening geregistreerd. Met dit strafpuntensysteem kunnen ondernemingen hun NIWO vergunning verliezen of verliest de vervoersmanager zijn betrouwbaarheid.

  • Weg- en bedrijfscontroles

Heldere toelichting over weg- en bedrijfscontroles. Trainers ontvangen handvatten om bedrijven na een controle te kunnen adviseren aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Investering

De kosten per deelnemer zijn € 450,- voor TLN-leden en € 595,- voor niet-leden. Deze bedragen zijn inclusief lunch op de eerste dag en exclusief btw.

 

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden