Kantoor buiten TLN

Vacature Adviseur digitalisering (32-40 uur per week)

Heb jij de ambitie om onze leden te overtuigen meer met hun data te doen? Gaan jouw handen jeuken bij de uitdaging van de transitie van de papieren vrachtbrief naar de elektronische (eCMR)? Kun je daarnaast helder communiceren over digitalisering en goed projectmatig werken? Dan is de functie van adviseur digitalisering en data gedreven werken jou op het lijf geschreven!

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector, waar ruimte is om te ondernemen. TLN ondersteunt de leden in hun ondernemerschap en ontwikkeling, door het aanbieden van producten en diensten zoals opleidingen en trainingen. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse deelmarkten en kringen.

Ook is TLN partner in de onderhandelingen voor de cao van de sector transport en logistiek, waarin zo’n 160.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten waarde aan diversiteit.

De wereld van transport en logistiek is dynamisch en volop in beweging, zeker ook op het gebied van digitalisering. De sector is hard op weg om volledig papierloos en data gedreven te gaan werken. TLN zet zich in om het bedrijfsleven te ondersteunen bij het zetten van deze stappen en het creëren van de beste randvoorwaarden. Wij hebben in onze visie data gedreven werken als speerpunt benoemd; voor bedrijven, maar ook voor de sector als geheel. Goede inzet van digitalisering is daarbij een belangrijk middel om dit doel te bereiken. In deze visie zijn er drie actielijnen benoemd voor de komende jaren: de transitie naar papierloos werken met als basis de transitie van de papieren vrachtbrief naar een elektronische (eCMR), de transitie naar data gedreven werken en de relatie tussen digitaliseren en duurzaamheid.

Wat ga je doen?

Als adviseur digitalisering binnen het team sector en beleid ben je verantwoordelijk voor het inhoud geven en uitvoeren van deze drie actielijnen. Je bent een verbindende schakel tussen de leden van TLN, de interne organisatie, de markt van IT-oplossingen, overheden en kennisinstellingen. Je bent in staat de gemeenschappelijke uitdagingen van het bedrijfsleven te herkennen. Daarnaast kun je de actielijnen praktisch uitwerken en vertalen naar activiteiten die TLN kan ondernemen richting groepen van leden. Denk hierbij aan het uitwisselen van elektronische informatie tussen bedrijven onderling (IT standaarden), ontwikkelingen delen op het gebied van Smart mobility (intelligente toegang tot steden), en het delen van data met de overheid vanuit de handhaving van wet- en regelgeving.

Je bent intern en extern een ambassadeur voor papierloos en data gedreven werken en aanjager van het gebruik van de elektronische vrachtbrief (eCMR). Je zet je in om het bedrijfsleven te overtuigen meer met hun data te doen om zodoende beter inzicht te krijgen in de eigen bedrijfsprestaties, de logistieke stromen en prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Dit doe je door het publiceren van artikelen in bladen of op de website, geven van presentaties, informeren en adviseren van groepen van leden en besturen van deelmarkten en kringen van TLN. Je houdt je bezig met het ontwikkelen en aanbieden van hulpmiddelen zoals een ‘digitaliseringsscan’.

Je werkt hierin nauw samen met collega’s in het themateam digitalisering en collega’s uit andere teams.

Wat breng je mee?

Je bent in staat om met ondernemers en collega’s te sparren en ze te adviseren over de mogelijkheden die digitalisering biedt. Je bent in staat om aan je collega’s binnen TLN en aan externe partijen zoals overheden, collega-brancheorganisaties en kennisinstellingen uit te leggen welke rol digitalisering speelt bij transporteurs en logistiek dienstverleners en welke kansen en uitdagingen daarbij horen. Je bent in staat om helder te communiceren over digitalisering, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast kun je goed projectmatig werken. Je opereert op het snijvlak van logistiek en IT en begrijpt de relatie en complexiteit hiertussen.

Om deze veelzijdige functie in een dynamische omgeving op een goede manier te kunnen vervullen beschik je ten slotte over de volgende zaken:

 • Aantoonbare kennis van de processen bij logistiek dienstverleners en kennis van het IT-landschap. Termen als tachograaf, fleetmanagement systemen, control towers, PowerBI, Transport Management systemen, e-CMR providers, interoperabiliteit en semantiek zijn bekend.
 • Een afgeronde opleiding (bij voorkeur richting logistiek, bedrijfskunde, IT of economie) en/of WO denk- en werkniveau
 • De volgende competenties:
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Klantgerichtheid
 • Plannen en organiseren

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige functie voor 32-40 uur per week in een dynamische branche
 • Diverse opleidingsmogelijkheden, de ruimte om je te ontwikkelen en volgende carrière stappen te maken
 • Afhankelijk van kennis en ervaring een salaris tussen de € 4.000 – € 5.800 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week)

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Reiskostenvergoeding
 • Een premievrij pensioen
 • Faciliteiten voor thuiswerken
 • Een thuiswerkvergoeding
 • Aandacht voor een goede werk-privé balans
 • Flexibele werktijden
 • Gezonde lunchmogelijkheden in ons bedrijfsrestaurant
 • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) in ons bedrijfspand in Zoetermeer
 • En een gezellige personeelsvereniging

Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Interesse?

Laat het ons weten door je CV én motivatie te sturen naar p&o@tln.nl of te solliciteren via de site (www.tln.nl/werken-bij-tln/). Sollicitaties zonder motivatie zullen niet in de procedure worden meegenomen. Voor vragen kan je ook dit mailadres gebruiken of contact opnemen met onze personeel & organisatie adviseur Iris Schagen (088-4567156)
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Boris Pasternaklaan 22-30 | 2719 DA Zoetermeer

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.
 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.