Intermodaal

Vacature Beleidsadviseur Intermodale Logistiek (32-40 uur per week)

Ben jij geboeid door en wil je expert zijn van logistieke ontwikkelingen en vernieuwingen, in het bijzonder op het gebied van Intermodale Logistiek? Vergaar je graag kennis hiervan, ontwikkel je graag een visie en vernieuwende ideeën hierover en draag je dit met passie over en draag jij met passie de kennis hiervan over aan collega’s, leden, stakeholders en de politiek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doen wij?

Wij behartigen de belangen van onze leden op (inter-)nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. TLN werkt aan een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa en biedt leden producten en diensten zoals advies, tools, opleidingen en trainingen gericht op ondernemerschap en sector gerelateerde zaken. TLN is partner bij de onderhandelingen voor de cao binnen de sector transport en logistiek, waar zo’n 160.000 medewerkers in werkzaam zijn.

Benieuwd naar hoe wij in beweging blijven? Bekijk onze video

Onze kernwaarden: Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 collega’s in het land of vanuit ons recent vernieuwde kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Jij & TLN

Als beleidsadviseur richt jij jouw aandacht op intermodaal goederenvervoer over weg, water, spoor en door de lucht. Denk hierbij onder andere aan terminalbeleid, infrastructuur (knelpunten, investeringsprogramma’s (MIRT)), onderhoud en renovatie en mobiliteit- en bereikbaarheidsbeleid.

Je hebt en vergaart hiervoor kennis van en visie op het gebied van:

 • Intermodaal vervoer: de verschillende modaliteiten, de markt, kosten, beleid en knelpunten, vanuit het perspectief van de gebruiker en van de exploitant (terminals, operators).
 • Procedures en besluitvorming over capaciteit, onderhoud en renovatie van infrastructuur op de netwerken weg, water en spoor. Zowel op landelijk als regionaal niveau. Denk hierbij aan: BO’s MIRT, Mobiliteitsfonds, programmering RWS, ProRail, EU TEN-T.

Je bent in deze functie een gesprekspartner voor overheden, leden en andere stakeholders op het gebied van mobiliteits- en logistiek beleid, intermodaal vervoer, bereikbaarheid en infrastructuur. In samenspraak met collega’s en leden geef je inhoud aan belangenbehartiging en beleids-beïnvloeding. Met als doel het verbeteren van de marktcondities, de efficiëntie en de duurzaamheid van intermodaal vervoer voor verladers en logistiek dienstverleners.

Daarnaast formuleer je een visie op gewenst mobiliteit- en bereikbaarheidsbeleid, vanuit het perspectief van goederenvervoer en logistiek, in afstemming met de clusters (mainports, logistiek, distributie, internationaal, agri & food en bouw) en het bestuur van TLN. Deze visie draag je uit en breng je in binnen het mobiliteit- en bereikbaarheidsbeleid van de centrale en regionale overheden, zoals de Mobiliteitsvisie 2050 en de Goederenvervoeragenda. Ook lever je een bijdrage aan samenwerkingsverbanden waar we als TLN aan deelnemen, zoals de Mobiliteitsalliantie en Logistieke Alliantie. Je bepaalt mede de wensen t.a.v. de prioritering van de aanpak van onderhoud en renovatie en van de capaciteitsuitbreiding van de netwerken van wegen, vaarwegen en spoorwegen. Je levert een inbreng voor bestuurlijke overleggen en politieke debatten.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding in de richting van Verkeerskunde, Logistiek management of (Bedrijfs)economie
 • Goed gevoel voor interne- en externe bestuurlijke verhoudingen. Een antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen in de sector.
 • Relevante werkervaring bij overheid of maatschappelijk middenveld.

Jouw competenties:

 • Verbinder.
 • Politieke sensitiviteit.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Analytisch vermogen en focus op kwaliteit.
 • Een doorzetter die weet dat beleidswerk een kwestie van de lange adem is.

Wat biedt TLN jou?

 • Veel mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.
 • Een veelzijdige functie voor 32-40 uur per week
 • Fulltime salaris tussen de € 4.100,- en € 6.200,- bruto per maand.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden:
  • Ruime reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en zakelijke kilometers.
  • Premievrij pensioen.
  • Een aanvullende WGA-hiaat verzekering en een aanvullende ongevallenverzekering.
  • Collectieve ziektekostenverzekering.
  • Faciliteiten voor thuiswerken (bureau, -stoel, tweede scherm).
  • Ruime thuiswerkvergoeding.
  • Gezonde (en gedeeltelijk gesponsorde) lunch in ons bedrijfsrestaurant.
  • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) onder werktijd op kantoor.
  • Een gezellige personeelsvereniging.

Kies voor beweging, kies voor TLN

Zin om bij ons aan de slag te gaan? Wij hebben deze vacature exclusief uitgezet bij Jeppe Licht van Polderbanen.

Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 11 35 17 06 of via mail jeppe@polderbanen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.