Logistiek vastgoed

Vacature Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening (32-40 uur per week)

Ben jij geboeid door logistieke ontwikkelingen en vernieuwingen, in het bijzonder op het gebied van Ruimtelijke Ordening? Vergaar je graag kennis hiervan, ontwikkel je graag een visie en vernieuwende ideeën hierover en draag je deze met passie over aan collega’s, leden, stakeholders en de politiek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doen wij?

Wij behartigen de belangen van onze leden op (inter-)nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. TLN werkt aan een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa en biedt leden producten en diensten zoals advies, tools, opleidingen en trainingen gericht op ondernemerschap en sector gerelateerde zaken. TLN is partner bij de onderhandelingen voor de cao binnen de sector transport en logistiek, waar zo’n 160.000 medewerkers in werkzaam zijn.

Benieuwd naar hoe wij in beweging blijven? Bekijk onze video:

Onze kernwaarden: Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 collega’s in het land of vanuit ons recent vernieuwde kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Jij & TLN

Als beleidsadviseur richt jij jouw aandacht op ruimtelijk-economische ontwikkelingen. Denk hierbij aan: de toenemende schaarste aan ruimte, ontwikkelingen van/op bedrijventerreinen, parkeerplaatsen voor vrachtauto’s, de clustering van economische en logistieke activiteiten, o.a. in goederencorridors. Maar ook aan de ontwikkelingen met betrekking tot de vraag naar logistiek vastgoed, grondbeleid en stikstofproblematiek (programma’s landelijk gebied, RO). Je maakt onderdeel uit van het Team Sector en Beleid, bestaande uit een coördinator en beleidsadviseurs.

Je hebt en vergaart hiervoor kennis en visie op het gebied van:

 • Ruimtelijke procedures, taken en verantwoordelijkheden en beleidsontwikkelingen. Zowel centraal als decentraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘water en bodem sturend’, stikstof en de impact van de Omgevingswet.
 • Ontwikkelingen aan de vraagkant, zoals de woningbouwopgave, verduurzaming (wind/zonneparken), circulaire economie en demografie.

Je formuleert een visie op ‘Ruimte voor logistiek’ en stem je deze af met het TLN bestuur en de clusters van TLN (logistiek, bouw, agri & food, mainports, internationaal en distributie). Je draagt deze visie uit bij overheden, politiek en relevante stakeholders.

Je levert je inbreng aan RO-beleid van het Rijk en samen met de collega’s gericht op regionale belangenbehartiging lever je inbreng aan het RO-beleid van provincies en gemeenten (Nieuwe Nota Ruimte, NOVEX, NOVI). Ook bepaal je de inzet in het MIRT-programma Goederencorridors en heb je hierin vervolgens een actieve uitvoerende rol.

Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van extra parkeerplaatsen langs het HWN (Hoofd Wegen Net). Met aandacht voor zaken als beveiliging, voorzieningen voor chauffeurs en het laden van elektrisch materieel. Tevens verzorg je inbreng bij I&W en RWS voor de Rijksvisie Verzorgingsplaatsen van de toekomst, o.a. door inbreng vanuit leden uit de groep ‘kleine transportondernemers’ te organiseren. Daarbij lever je de nodige bijdrage aan de projectgroep Truckparkings uit het MIRT-programma Goederencorridors.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding in de richting van Ruimtelijke ordening, Planologie of Ruimtelijke economie.
 • Goed gevoel voor interne- en externe bestuurlijke verhoudingen. Een antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen in de sector.
 • Relevante werkervaring bij overheid of maatschappelijk middenveld.

Jouw competenties:

 • Verbinder
 • Politieke sensitiviteit.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Analytisch vermogen en focus op kwaliteit.
 • Een doorzetter die weet dat beleidswerk een kwestie van de lange adem is.

Wat biedt TLN jou?

 • Veel mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.
 • Een veelzijdige functie voor 32-40 uur per week.
 • Fulltime salaris tussen de € 4.100,- en € 6.200,- bruto per maand.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden:
  • Ruime reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en zakelijke kilometers.
  • Premievrij pensioen.
  • Een aanvullende WGA-hiaat verzekering en een aanvullende ongevallenverzekering.
  • Collectieve ziektekostenverzekering.
  • Faciliteiten voor thuiswerken (bureau, -stoel, tweede scherm).
  • Ruime thuiswerkvergoeding.
  • Gezonde (en gedeeltelijk gesponsorde) lunch in ons bedrijfsrestaurant.
  • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) onder werktijd op kantoor.
  • Een gezellige personeelsvereniging.

Kies voor beweging, kies voor TLN

Zin om bij ons aan de slag te gaan?

Wij hebben deze vacature exclusief uitgezet bij Mark Streuer van Polderbanen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 51 35 76 34 of via mail mark@polderbanen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.