Kantoor buiten TLN

Vacature Public Affairs Manager (32-40 uur per week)

Ben jij een echte netwerker, intrinsiek gemotiveerd met wat er speelt binnen de transport en logistieke sector, communicatief sterk en ben je een kei op het gebied van lobby? Dan is de functie van Public Affairs Manager misschien wel iets voor jou.

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse deelmarkten en kringen.
Ook is TLN partner in de onderhandelingen voor de cao van de sector transport en logistiek, waarin zo’n 140.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten waarde aan diversiteit.

Wat ga je doen?

De Public Affairs Manager is de spin in het web binnen TLN richting politiek Den Haag. Je onderhoudt een uitgebreid netwerk bij relevante stakeholders en je neemt initiatief om verrassende nieuwe stakeholders bij TLN te introduceren. Je volgt voor TLN belangrijke dossiers op inhoud en bent in staat die te doorgronden, zodat je een stevige gesprekspartner bent voor externe stakeholders, leden en interne collega’s. Daarnaast stel je proactief voor TLN lobby-strategieën op en coördineert de uitvoering daarvan. Je werkt intensief samen met voorzitter, directie, de kennisteams en je collega’s van de afdelingen Communicatie en Public Affairs. Je kan deelnemen aan werkgroepen van de allianties waar TLN bij betrokken is. Binnen TLN heb je een agenderende en signalerende rol en vertaalt actuele externe ontwikkelingen naar strategieën voor beïnvloeding. Inzake de belangenbehartiging op departementaal niveau ondersteun je je collega’s met je expertise. De Public Affairs Manager rapporteert aan de Coördinator Public Affairs.

Wat breng je mee?

Voor deze functie zoeken we een collega die enthousiasme combineert met een proactieve instelling, een creatieve geest en veerkracht. Je bent flexibel en hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit. Daarnaast zijn de competenties: sociabiliteit, netwerken, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, politieke sensitiviteit, flexibel gedrag en samenwerken jou op het lijf geschreven. Je beschikt over een afgeronde academische opleiding. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in (een) relevante functie(s) bij een publieke organisatie en aantoonbare ervaring met politieke besluitvormingsprocessen. Daarbij denken wij aan bijvoorbeeld een politieke werkomgeving, (rijks)overheid, brancheorganisatie of uitvoeringsorganisatie. Je beschikt over een uitgebreid netwerk in politiek/ambtelijk Den Haag.

Wat bieden we jou?

• Een veelzijdige functie voor 32-40 uur per week
• Diverse opleidingsmogelijkheden, de ruimte om je te ontwikkelen en volgende carrière stappen te maken
• Afhankelijk van kennis en ervaring een salaris tussen de € 3.800 – € 5.700 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week)
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
• Reiskostenvergoeding
• Een premievrij pensioen
• Faciliteiten voor thuiswerken
• Een thuiswerkvergoeding
• Aandacht voor een goede werk-privé balans
• Flexibele werktijden
• Gezonde lunchmogelijkheden in ons bedrijfsrestaurant
• Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) in ons bedrijfspand in Zoetermeer
• En een gezellige personeelsvereniging

Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Interesse?

Interesse? Vul dan onderstaand formulier in met je CV en motivatie. Voor vragen kun je contact opnemen met onze personeel & organisatie afdeling: Jeannette Faaij (088-4567121) of Iris Schagen (088-4567156) of p&o@tln.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. file size: 15 MB.
    .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.
  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. file size: 15 MB.
    .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.