container, haven, rotterdam – Schepen – schip – terminal

Vacature Jurist vervoerrecht (32-40 uur per week)

Ben jij onze speld in de hooiberg? De jurist met kennis van het vervoerrecht? Wil je meer dan alleen de belangen van één bedrijf behartigen? Zoek jij een unieke functie als vervoerrecht jurist, waarbij je niet alleen juridische stukken opstelt en adviseert, maar ook meepraat over wetgeving en optimalisatie van de logistieke keten? Dan verwelkomen we je graag bij Transport en Logistiek Nederland!

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse deelmarkten en kringen. Daarnaast ondersteunt TLN haar leden in hun ondernemerschap door verbinding met elkaar, diverse producten en diensten en door het delen van kennis en informatie. Ook is TLN partner in de onderhandelingen voor de cao van de sector transport en logistiek, waarin zo’n 160.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten waarde aan diversiteit.

Wat ga je doen?

Als jurist vervoerrecht ben je een interne vraagbaak voor collega’s als het gaat om vervoerrecht, algemeen contractenrecht en douanerecht. Voor onze leden verstrek je adviesdocumenten op deze uiteenlopende juridische onderwerpen. Je houdt de rechtspraak en wet- en regelgeving voor logistieke bedrijven in de gaten. Waar nodig voorzie je de leden van de nodige informatie en tools (zoals modelbrieven, modelcontracten of algemene voorwaarden). Je houdt je bezig met de lobby voor onze leden op nationale en Europese wetgeving, denk aan de elektronische vrachtbrief (eCMR), IE Toolbox en CBER. Je bent verantwoordelijk voor de exploitatie van het Fenex arbitrage instituut. Dat houdt in dat je arbitrage-aanvragen controleert aan de vereisten, de nodige correspondentie voert met de partijen en indien nodig voor de benoeming van arbiters zorgdraagt. Voor het wegvervoer ben je actief lid binnen de juridische commissie van de Stichting Vervoeradres, de uitgever van de meest gebruikte algemene voorwaarden voor wegvervoer (AVC). Voor het zeevervoer haak je bij CLECAT Martitime Institute aan om mee te denken over de actualiteiten binnen het zeevervoer. Binnen FIATA ben je actief ten aanzien van de juridische zaken en voor de digitalisering van vervoerdocumenten. Ook ben je docent voor de ‘Juridische Basiskenniscursus voor de expediteur’ en breng je jouw kennis over op de cursisten. Je verzorgt lezingen en webinars voor zowel FENEX als externe partijen. Ten slotte onderhoudt je contact over dossiers met diverse stakeholders.

Wat breng je mee?

Voor deze functie zoeken we een persoon die enthousiasme combineert met een proactieve instelling, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Je bent iemand die zich niet snel uit het veld laat slaan het leuk vindt om je ergens in vast te bijten en van daaruit te blijven zoeken naar oplossingen. Je beschikt over goede communicatie eigenschappen, zowel schriftelijk als mondeling. Daarnaast kan je goed ingewikkelde problemen en vraagstukken ‘vertalen’ naar voor ondernemers begrijpelijke ‘taal’.

Om deze veelzijdige functie in een dynamische omgeving op een goede manier te kunnen vervullen beschik je ten slotte over de volgende zaken:

 • WO denk- en werk niveau met een afgeronde opleiding Rechtsgeleerdheid
 • 2 jaar relevante werkervaring, liefst in het vervoerrecht
 • Goede beheersing van de Engelse taal in het lezen, schrijven en spreken voor deelname aan CLECAT en FIATA en voor de Europese lobby
 • De interesse om op termijn de leergang vervoerrecht te volgen bij de EUR
 • Affiniteit met de logistieke- en expeditie sector
 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige functie voor 32-40 uur per week
 • Diverse opleidingsmogelijkheden, de ruimte om je te ontwikkelen en volgende carrière stappen te maken
 • Afhankelijk van kennis en ervaring een salaris tussen de € 3.800 – € 6.000 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
  • Reiskostenvergoeding
  • Een premievrij pensioen
  • Faciliteiten voor thuiswerken
  • Een thuiswerkvergoeding
  • Aandacht voor een goede werk-privé balans
  • Flexibele werktijden
  • Gezonde lunchmogelijkheden in ons bedrijfsrestaurant
  • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit 20) in ons bedrijfspand in Zoetermeer
 • En een gezellige personeelsvereniging

Onze kernwaarden

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Interesse?

Laat het uiterlijk 13 februari 2023 aan ons weten door je CV én motivatie te sturen naar p&o@tln.nl of te solliciteren via de site (www.tln.nl/werken-bij-tln/). Sollicitaties zonder motivatie zullen niet in de procedure worden meegenomen. Voor vragen kan je ook dit mailadres gebruiken of contact opnemen met onze personeel & organisatie adviseur Iris Schagen (088-4567156).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.
 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.