Kantoor buiten TLN

Vacature Relatiebeheerder regio Zuid-West (24 uur per week)

Als Relatiebeheerder ben je een rots in de branding voor onze leden. Je weet wat er speelt in de transport en logistieke sector, je bent hierdoor een strategisch georiënteerde sparringpartner voor onze ondernemers en je spreekt de taal van de ondernemer en zijn organisatie op verschillende niveaus

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland is dé ondernemersorganisatie voor (weg)transportbedrijven, expediteurs en logistieke dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector, waar ruimte is om te ondernemen. TLN ondersteunt de leden in hun ondernemerschap en ontwikkeling, door het aanbieden van producten en diensten zoals opleidingen en trainingen. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse deelmarkten en kringen.

Ook is TLN partner in de onderhandelingen voor de cao van de sector transport en logistiek, waarin zo’n 160.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten waarde aan diversiteit. De werksfeer op kantoor is informeel.

Wat ga je doen?

Als Relatiebeheerder ben je een rots in de branding voor onze leden. Je weet wat er speelt in de transport en logistieke sector, je bent hierdoor een strategisch georiënteerde sparringpartner voor onze ondernemers en je spreekt de taal van de ondernemer en zijn organisatie op verschillende niveaus. Door het continu inventariseren van behoeftes, ontsluit je als Relatiebeheerder effectief de kennisorganisatie van TLN en de door TLN aangeboden producten en diensten. Je ben het eerste aanspreekpunt voor leden en potentiële leden -individueel en in groepsverband-  met brede kennis van de sector en bekend met de aspecten van de bedrijfsvoering en ondernemerschap in de sector transport en logistiek. Je vervult in deze functie diverse rollen t.o.v. de leden: sparring partner, coach, adviseur, inhoudsdeskundige en regisseur. Je opent deuren en signaleert proactief ontwikkelingen in de markt.

Je bent een slimme en proactieve verbinder, die snel kan schakelen en out of de box denkt, maar altijd zijn rol en de positie van TLN als brancheorganisatie scherp houdt. Je uitstekende conceptuele denkvermogen stelt je in staat op brancheniveau ontwikkelingen te onderkennen en deze te vertalen naar scenario’s die de sector en haar leden ten goede komen en hiervoor te schakelen met andere afdelingen binnen onze organisatie. Op deze wijze draag je als Relatiebeheerder bij aan sectorontwikkeling, ben je van toegevoegde waarde voor het lidmaatschap van onze ondernemers en verbeter je zo de positionering van TLN in de sector. Je werkt binnen het team Relatiebeheer, producten en diensten samen met relatiebeheerders die andere regio’s vertegenwoordigen en met onze collega’s die opleidingen en trainingen verzorgen en die overige producten en diensten onderhouden en kunnen leveren. Je bent verantwoordelijk voor de relaties in de regio Zuid-West Nederland. Daar waar nodig spar je of stem je zaken of met de coördinator Relatiebeheer, producten en diensten. Over het algemeen werk je zelfstandig, planmatig en zorg je voor voldoende aandacht voor onze leden

Wat breng je mee?

 • Je hebt affiniteit met de transport en logistieke sector en hun ondernemers
 • Je bent communicatief en sociaal zeer vaardig en kunt gemakkelijk schakelen met collega’s en relaties
 • Je bent resultaatgericht
 • Je bent een teamplayer
 • Je bent flexibel in gedrag en indeling van tijd. Werkzaamheden zijn soms buiten kantooruren
 • Je hebt 3 tot 5 jaar recentelijke en relevante ervaring in een adviserende rol
 • Je hebt minimaal HBO+ / academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt organisatiesensitiviteit en weet je goed staande te houden in een organisatie die rekening moet houden met veel (verschillende) belangen
 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden (die vind je hieronder)
 • Je hebt een goede mix van vasthoudendheid en souplesse.

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige, uitdagende functie voor 24 uur per week
 • Een organisatie waarin je je volop kan ontwikkelen
 • Een marktconform salaris
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
  • Beschikking tot een leaseauto
  • Premievrij pensioen
  • Faciliteiten voor thuiswerken
  • Thuiswerkvergoeding
  • Aandacht voor een goede werk-privé balans
  • Flexibele werktijden
  • Gezonde lunchmogelijkheden in ons bedrijfsrestaurant
  • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit20) in ons bedrijfspand in Zoetermeer
 • Een gezellige en zeer actieve personeelsvereniging.

Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Interesse?

Laat het uiterlijk 20 juni 2022 aan ons weten door je CV én motivatie te sturen naar p&o@tln.nl of te solliciteren via de site (www.tln.nl/werken-bij-tln/). Sollicitaties zonder motivatie zullen niet in de procedure worden meegenomen. Voor vragen kan je ook dit mailadres gebruiken of contact opnemen met onze personeel & organisatie adviseur Jeannette Faaij (088-4567121) of Iris Schagen (088-4567156).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.
 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.