Kantoor buiten TLN

Vacature Senior communicatieadviseur (36-40 uur per week)

Wil jij werken aan een communicatiestrategie voor lange termijn? En draai je tegelijkertijd niet je hand om voor een interview met de staatssecretaris en het maken van nieuwsberichten? Dan zoeken we jou!

Werken bij Transport en Logistiek Nederland (TLN) is net zo bedrijvig als de sector. Je werkt aan een communicatiestrategie voor de lange termijn over een veelzijdig onderwerp zoals de verduurzaming van de sector. Daarnaast draai jij je hand niet om voor een interview met de staatssecretaris over onder meer het onderhoud van de infrastructuur en kunstwerken. Tegelijkertijd heeft het mogelijke dieseltekort minstens jouw aandacht en stap je zondermeer in een crisisteam. Dit weet je te vertalen naar slimme communicatie naar onze stakeholders en een praktische uitleg daarover richting de leden van TLN. Bij alles wat je doet geldt dat je nadenkt over het effect van jouw communicatie bij de ontvanger en hoe dit ten diepste onze ondernemers raakt in al hun veelkleurigheid.  

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse netwerken. TLN is ook partner in de onderhandelingen voor de cao Beroepsgoederenvervoer, waarin zo’n 160.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten we waarde aan diversiteit. De werksfeer op kantoor is informeel. 

Wat ga je doen?

Als senior communicatieadviseur heb je de juiste antenne voor de diversiteit, en daarmee de complexiteit, van de leden van TLN en andere stakeholders. Je houdt je bezig met de reputatie van TLN, de ledencommunicatie, communicatieadvies over strategische onderwerpen als ketensamenwerking en verduurzaming. Je ondersteunt en adviseert diverse beleidsmedewerkers met het vertalen van de inhoudelijke kennis naar begrijpelijke en heldere communicatie richting leden en stakeholders. Dat kan variëren van het maken van een plan tot een mediaboodschap, van een nieuwsbericht op onze website tot een groter verhaal in een van onze bladen, van een snel advies tot het maken van een script voor een filmpje. Daarnaast werk je samen met onze woordvoerder aan de uitvoering van de mediastrategie en ben je de plaatsvervangend woordvoerder.  

 Afstemming met je collega’s van het team Communicatie is voor jou altijd belangrijk. Je werkt in klein, ambitieus en gedreven team. TLN is een branchevereniging. Het leuke van het werken voor een brancheverenging is dat je dagelijks moet schakelen in een dynamisch krachtenveld van leden, stakeholders, pers en publieke opinie. En dan ga je ook nog eens werken voor transport en logistiek, een branche die nationaal en internationaal zichtbaar en betekenisvol is Nederland als de logistieke toegangspoort van Europa. Kortom: een uniek werkveld dat iedere werkdag boeiend maakt. 

Wat breng je mee?

 • Je bent een communicatieprofessional die enthousiast creativiteit combineert met een gedegen argumentatie. 
 • Je hebt flexibiliteit, initiatief en ondernemerschap hoog in het vaandel staan. 
 • Je kunt goed luisteren en de vraag achter de vraag op tafel krijgen.  
 • Je hebt een vlotte pen en verstaat de kunst van het communiceren in begrijpelijke taal. 
 • Je kunt gemakkelijk schakelen met collega’s, leden en (media)relaties.    
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen een belangenbehartigende organisatie. 
 • Je hebt 5-7 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.  
 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden. 
 • Je hebt een goede mix van vasthoudendheid en souplesse 
 • Je bent leergierig en hebt interesse in de thema’s van Transport en Logistiek.

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige, uitdagende functie voor 36-40 uur per week. 
 • Een organisatie waar je je volop kan ontwikkelen. 
 • Afhankelijk van kennis en ervaring een salaris tussen € 4.000,00 – € 6.000,00 per maand bij een fulltime dienstverband. 

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • Reiskostenvergoeding; 
 • Premievrij pensioen; 
 • Faciliteiten voor thuiswerken; 
 • Thuiswerkvergoeding; 
 • Flexibele werktijden; 
 • Gezonde lunchmogelijkheden in ons bedrijfsrestaurant; 
 • Deelname aan bedrijfsfitness (Fit20) in ons bedrijfspand in Zoetermeer. 
 • Een gezellige personeelsvereniging. 

Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Interesse?

Laat het ons uiterlijk 10 februari 2023 weten door een mail te sturen met je CV én motivatie naar p&o@tln.nl of te solliciteren via onze website (www.tln.nl/werken-bij-tln). Sollicitaties zonder motivatie worden niet in de procedure meegenomen. Voor vragen kan je ook dit mailadres gebruiken of contact opnemen met onze personeel- en organisatieadviseur Iris Schagen op telefoonnummer 088-4567156.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Boris Pasternaklaan 22-30 | 2719 DA Zoetermeer

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.
 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.