Kantoor buiten TLN

Vacature Stagiair Brussel (40 uur per week)

Wil jij stage lopen in het politieke hart van Europa? Lijkt het je leuk om de meest dynamische sector van Nederland te vertegenwoordigen in Brussel? Wij hebben een plekje voor je vanaf februari 2022.

Europa is van essentieel belang voor de Nederlandse transportsector. Brexit, digitalisering, klimaat- en milieuambities zorgen voor grote Europese uitdagingen die een enorme impact hebben op Nederlandse transportsector. Jij bent daarom de schakel tussen de Brusselse politiek en de Nederlandse transportondernemers.

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven, expediteurs en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot expediteurs en grote logistieke dienstverleners binnen diverse deelmarkten en kringen. Ook is TLN partner in de onderhandelingen voor de cao van de sector transport en logistiek, waarin zo’n 140.000 medewerkers werkzaam zijn. Net als dat onze leden divers zijn, streven we als organisatie naar een divers personeelsbestand en hechten waarde aan diversiteit.

Wat ga je doen?

Om de belangen van de Nederlandse transport en logistiek in de Europese Unie zo goed mogelijk te behartigen is TLN in Brussel vertegenwoordigd. Van daaruit worden contacten onderhouden met o.a. de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, collega-transportorganisaties uit andere EU-lidstaten en met de Europese koepelorganisatie IRU.

Taakomschrijving:
De stagiair(e) zal tijdens de stageperiode onder andere de volgende activiteiten verrichten:

  • Monitoren van de besluitvormingsprocedures van de EU en het screenen van de actualiteiten op punten die relevant zijn voor de Nederlandse transport en logistiek;
  • Ondersteunen van de European Affairs manager van TLN (o.a. bijstaan in de lobby, schrijven van artikelen, contact onderhouden met leden, voorbereiden bezoeken en evenementen in Brussel);
  • Het bijwonen en het verslagleggen van commissievergaderingen van het Europees Parlement;
  • Gedurende de stageperiode zal de stagiair(e) actief begeleid worden. In overleg is het mogelijk om eigen accenten aan te brengen in de invulling van de stage of te werken aan een eigen project, onderzoek of scriptie.

Wat breng je mee?

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (HBO derde/vierde jaar bachelor, WO derde jaar bachelor of master). Je bent welkom met studierichtingen zoals (Europees) Recht, Politicologie, Bestuurskunde, International Business en Economie. Affiniteit met, en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlands bedrijfsleven zijn absoluut een pré. Uitstekende kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift is een voorwaarde. Goede beheersing van Frans is een pluspunt.

Wat bieden we jou?

Een veelzijdige, boeiende stage voor (ongeveer) 5 maanden, 40 uur per week. (Onkosten)vergoeding zal nader overeen worden gekomen. Gedurende de stageperiode zal een laptop ter beschikking worden gesteld.

Zo doen we dat bij TLN!

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden. Onze kerncompetenties zijn: leidend, nieuwsgierig, verbindend, kundig, betrouwbaar en bruisend!

Interesse?

Interesse? Vul dan onderstaand formulier in met je CV en motivatie. Voor vragen kun je contact opnemen met onze personeel & organisatie afdeling: Jeannette Faaij (088-4567121) of Iris Schagen (088-4567156) of p&o@tln.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. file size: 15 MB.
    .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.
  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. file size: 15 MB.
    .doc, .docx of .pdf - maximaal 15MB.