Vacature: Stagiair Public Affairs Brussel

Wil jij komend voorjaar stage lopen in het politieke hart van Europa? Lijkt het je leuk om de meest dynamische sector van Nederland te vertegenwoordigen in Brussel?

​Europa is van essentieel belang voor de Nederlandse transportsector. Brexit, digitalisering, klimaat- en milieuambities zorgen voor grote Europese uitdagingen die een enorme impact hebben op de Nederlandse transportsector. Jij bent daarom de schakel tussen de Brusselse politiek en de Nederlandse transportondernemers.

Onze organisatie

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners. TLN behartigt de belangen van haar leden op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau en we zetten ons in voor een sociale, rendabele en duurzame sector. De leden van TLN zijn divers, van kleine transportondernemingen tot grote logistieke dienstverleners binnen diverse deelmarkten. Ook is TLN partner in de onderhandelingen voor de cao van de sector transport en logistiek, waarin onder andere zo’n 100.000 beroepschauffeurs werkzaam zijn.

Zo doen we dat bij TLN!

Onze kernwaarden

Toegewijd aan TLN en onze leden streven onze mensen ernaar om zich dagelijks in te zetten voor het behalen van onze doelstellingen. Eigenaarschap betekent dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen van TLN en dat je alles doet wat binnen je mogelijkheden ligt om deze doelen te bereiken. We verwachten van onze medewerkers dat ze Ambitieus zijn door onder andere te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We vinden het vanzelfsprekend dat onze medewerkers met verstand van zaken aan de slag gaan en dat kennis actief wordt benut. Deze kernwaarden zijn belangrijk voor onze gezamenlijke cultuur: zo doen we dat bij TLN! En die cultuur is belangrijk voor ons werkplezier, onze dienstverlening naar de leden, ons succes en voor een consistente reputatie. Dagelijks werken daarom zo’n 100 medewerkers in het land of vanuit ons recent vernieuwde kantoor in Zoetermeer volgens deze kernwaarden.

Jouw functie in Brussel

Om de belangen van de Nederlandse transport- en logistieksector ook op Europees niveau zo goed mogelijk te behartigen is TLN permanent in Brussel vertegenwoordigd. Van daaruit worden contacten onderhouden met o.a. de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, collega-transportorganisaties uit andere EU-lidstaten en met de Europese koepelorganisatie IRU.

Je zal tijdens de stageperiode onder andere de volgende activiteiten verrichten:

  • ​​Monitoren van de besluitvormingsprocedures van de EU en het screenen van de actualiteiten op punten die relevant zijn voor de Nederlandse transport en logistiek;
  • Ondersteunen van de European Affairs manager van TLN (o.a. bijstaan in de lobby, schrijven van artikelen, contact onderhouden met leden, voorbereiden bezoeken en evenementen in Brussel);
  • Het bijwonen en het verslagleggen van commissievergaderingen van het Europees Parlement;
  • Gedurende de stageperiode zal de stagiair(e) actief begeleid worden. In overleg is het mogelijk om eigen accenten aan te brengen in de invulling van de stage of te werken aan een eigen project, onderzoek of scriptie.

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (derde jaar bachelor of master). Affiniteit met, en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlands bedrijfsleven zijn absoluut een pré. Uitstekende kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift is een voorwaarde. Goede beheersing van Frans is een pluspunt.

Wat vragen we van jou?

  • ​​Je bent een enthousiaste en gemotiveerde student (derde jaar bachelor of master).
  • Je hebt affiniteit met en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlandse bedrijfsleven (pré!).
  • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, goede beheersing van Frans is een pluspunt.
  • Je kunt je vinden in onze kernwaarden.
  • Je bent leergierig en hebt interesse in de thema’s van Transport en Logistiek. Je weet wat Transport en Logistiek Nederland doet.

Interesse?

Laat het ons voor 6 december 2019 weten door een mail te sturen met je CV en motivatie naar p&o@tln.nl​. Voor vragen kan je ook dit mailadres gebruiken of contact opnemen met Jeannette Faaij op telefoonnummer 088-4567121.