Cao-basiskennis

Hoe schaal ik een medewerker in? Wanneer is een tredeverhoging noodzakelijk? Op welke manier worden de verblijfkosten berekend? Zo maar een greep uit de vragen die TLN over het toepassen van de cao regelmatig ontvangt.

Een basiskennis van de cao is voor een werkgever van groot belang. Daarom is er een aantal video’s beschikbaar met een praktische uitleg.

Filmpjes met basisinformatie over de cao

In een functie kunnen taken en vaardigheden soms wijzigen. Hoe pas je volgens de cao een schaalwijziging toe?


Een werknemer zal op basis van ervaring een trede in zijn loonschaal omhoog gaan. Maar kan je ook een tredeverhoging niet toekennen?


Er wordt in het vervoer ook vaak op feestdagen gewerkt. Daar wordt een toeslag voor betaald. Kijk hieronder de video en klik hier voor een uitgeschreven uitleg.

Jaarlijks gaan werknemers op cursus of training. Voor de code 95 bijvoorbeeld. Maar je wilt niet dat ze snel na die scholing vertrekken, terwijl jij kosten hebt gemaakt. Is dat te ondervangen?


Onderweg zullen chauffeurs kosten maken voor onder andere consumpties. De cao heeft daar de verblijfskostenvergoeding voor.


De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.