Webinar EU Green Deal

De Europese Green Deal gaat gevolgen hebben voor bedrijven in transport en logistiek. Wet- en regelgeving zullen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken.

De Europese Green Deal gaat gevolgen hebben voor bedrijven in transport en logistiek. Wet- en regelgeving zullen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken. De nieuwe regels gelden voor de hele sector en hebben dus ook sector-breed impact. Het is belangrijk tijdig te weten wat er gaat komen. Dan ben je goed voorbereid. Daarom organiseren TLN en Transfrigoroute Holland een webinar op dinsdag 3 november.

Op 7 oktober jl. heeft het Europees Parlement laten weten hoe het denkt over het ophogen van de ambities in Europa op het vlak van de klimaatdoelen. Dit is een vervolg op, en verdere concretisering van, de EU Green Deal. Doelstelling: een klimaatneutraal Europa in 2050.  Tijdens het webinar spreken we hierover met Daniël Mes, kabinetslid verantwoordelijk voor transport in het team van EU vicevoorzitter Frans Timmermans.

Vraagstukken die tijdens dit webinar door Jan Boeve (algemeen directeur TLN) en Sjel Wijngaards (voorzitter Transfrigoroute Holland) aan de orde worden gesteld, zijn onder andere:

  • Hoe denkt de Europese Commissie (EC) de beschikbaarheid van zero-emissie vrachtauto’s te bevorderen?
  • Wat is de visie van de EC ten aanzien van batterij-elektrisch of waterstof-elektrisch?
  • Welke actie onderneemt de EC om in de toekomst ook elektrische koelmotoren onderweg te kunnen opladen?
  • Hoe gaat de EC het gebruik van de (super)eco-combi optimaliseren (logistieke efficiency is immers ook belangrijk voor bevordering van duurzaamheid)

Terugkijken