Europa

Webinar Mobility Package (I&W)

Op 2 en 21 februari 2022 gaan verschillende regels uit het Mobility Package in. Er zal daardoor veel veranderen voor transporteurs en chauffeurs. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een webinar over het “Europese Mobility Package” georganiseerd. Het webinar vond plaats op dinsdag 25 januari 2022 en is hier terug te kijken.

Over dit webinar

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een webinar over het “Europese Mobility Package” georganiseerd. Het webinar vond plaats op dinsdag 25 januari 2022 en is hier terug te kijken.

Er zijn tijdens het webinar heel veel vragen gesteld. Niet alle vragen konden tijdens het webinar beantwoord worden. De kijkers hebben vooral veel vragen gesteld op het gebied van detachering, het IMI-portal, cabotage, terugkeer chauffeur en voertuig, de invoering landcode en intermodaal vervoer/cabotage.
Deze vragen worden verzameld door de overheid en, waar mogelijk, voorzien van antwoord gedeeld met betrokken organisaties.

Veel vragen zijn deels ook al beantwoord door TLN en die kun je terugvinden in dit overzicht:

Mobility Package
Over het Mobility Package heeft TLN een Q&A gemaakt waarin vragen worden beantwoord.

Detachering en IMI-Portal
Over de detacheringsregels heeft TLN een Q&A gemaakt waarin vragen worden beantwoord. Ook is er (exclusief voor TLN-leden) een handleiding voor het gebruik van het IMI-portal.

Landcodes
Over de invoering van landcodes heeft TLN een Q&A gemaakt waarin vragen worden beantwoord. Ook is er (exclusief voor TLN-leden) een handleiding gemaakt over hoe je de landcode moet invoeren in de tachograaf.

Terugkijken?