Pensioen

Workshop Pensioenen

Op welke leeftijd kan een medewerker volledig met pensioen? Wat zijn de mogelijkheden om gedeeltelijk eerder met pensioen te gaan? Mag je een (gedeeltelijk) gepensioneerde weer in dienst nemen?

Inhoud workshop

Op welke leeftijd kan een medewerker volledig met pensioen? Wat zijn de mogelijkheden om gedeeltelijk eerder met pensioen te gaan? Mag je een (gedeeltelijk) gepensioneerde weer in dienst nemen? En zo ja, moet ik dan nog premie betalen? Wat is voorwaardelijk pensioen?

 

Tijdens de workshop pensioenen krijg je op al deze vragen antwoord. Daarnaast wordt ingegaan op hoe pensioen wordt opgebouwd en wordt het Uniform Pensioenoverzicht toegelicht. Ook wordt ingezoomd op de overige flexibiliseringsmogelijkheden van de pensioenregeling (hoog/laag, uitruil van pensioensoorten). Tenslotte zal het nieuwe pensioendashboard worden gedemonstreerd.

De workshops worden verzorgd door de Pensioenconsulenten van het Pensioenfonds Vervoer. Door de kleine groepen bestaat veel ruimte om ook eigen vragen te kunnen stellen en in te gaan op eventuele actuele ontwikkelingen. Ook het nieuwe pensioendashboard wordt gedemonstreerd.

De workshop is bedoeld voor iedereen die graag meer over de pensioenregeling in het beroepsgoederenvervoer wil weten. Ook als je eerder een workshop pensioenen gevolgd hebt maar het prettig vindt om toch weer even je kennis op te frissen en te actualiseren ben je van harte welkom.

Investering

De workshop is kosteloos voor bedrijven die SOOB afdragen.

Agenda: Data en locaties

Agenda & aanmelden