Afspraken over nieuwe pensioenregeling tussen regering, werkgevers en werknemers

Er zijn nieuwe afspraken gemaakt tussen de regering, werkgevers en werknemers over de nieuwe pensioenregeling. Er moeten nog wel zaken worden uitgewerkt en de wet moet worden aangepast. Werkgevers en werknemers in de vervoerssector gaan de komende maanden met elkaar in overleg over de nieuwe regeling. Dit zijn grote veranderingen en daarom kan het nog ongeveer twee jaar duren.

Uit signalen van onze leden blijkt dat commerciële partijen proberen dit moment aan te grijpen om met werkgevers in gesprek te komen over aanvullende pensioenproducten of voorlichting. Wanneer je bent aangesloten bij Pensioenfonds Vervoer hoef je geen actie te ondernemen. Je wordt door het pensioenfonds zelf geïnformeerd als er meer bekend is over wat de nieuwe regels gaan betekenen.

Extra voorlichting

Als werkgevers hun werknemers toch extra willen voorlichten dan kunnen zij hiervoor de pensioenconsulenten van Pensioenfonds Vervoer benaderen. Deze dienstverlening is gratis toegankelijk.
Ook ben je van harte welkom op een van de pensioenworkshops die TLN organiseert. Hier kom je nog meer te weten de pensioenregeling van de sector.

Meer weten?

Contact de expert

Saskia Kraaijenoord