Personeel en arbeidsmarkt

Op deze themapagina vind je een overzicht van informatie over personeel en arbeidsmarkt. Ontdek de standpunten, bekijk de gerelateerde onderwerpen (dossiers) en lees daarin het laatste nieuws en met welke expert je contact op kunt nemen. Log in om via de mail dagelijks updates te ontvangen.

Er zijn een aantal grote(re) trends zichtbaar in de nationale en internationale logistieke sector die van invloed zijn op de huidige arbeidsmarkt en het personeelsbeleid van individuele ondernemingen. Zo hebben veel landen en regio's te maken met een tekort aan gekwalificeerd personeel in de logistieke sector. De technologische ontwikkelingen raken het werk direct, net als vraagstukken rondom duurzaamheid.

TLN informeert en helpt ondernemers een weg te vinden in het doolhof van wet- en regelgeving, deelt de laatste inzichten, brengt ondernemers met elkaar in verbinding (online en offline) en ondersteunt praktisch met training en relevante producten en diensten. De sector logistiek als geheel helpen we door een CAO af te sluiten, maar ook door bij het grote publiek aandacht te vragen voor de onmisbare rol van logistiek in de Nederlandse en Europese samenleving.

Wat wij voor leden kunnen betekenen wordt zichtbaar in de onderstaande dossiers.

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.