Expeditie en logistiek

Op deze themapagina vind je een overzicht van informatie over expeditie en logistiek. Ontdek de standpunten, bekijk de gerelateerde onderwerpen (dossiers) en lees daarin het laatste nieuws en met welke expert je contact op kunt nemen. Log in om via de mail dagelijks updates te ontvangen.

Binnen de logistieke en transportsector draait het grotendeels om expeditie en logistiek. Expeditie gaat over het organiseren, coördineren en plannen van transportactiviteiten, terwijl de logistiek zich vooral richt op het beheren van de gehele supply chain; zowel het vervoer over land, water en door de lucht als het geheel van activiteiten die plaatsvinden tussen een leverancier en een eindafnemer. Het gaat bij deze twee begrippen om het strategisch combineren van alle schakels, zodat expeditie en logistiek samen zorgen voor een optimale goederenstroom.

Fenex: dé belangenbehartiger voor ondernemers uit de expeditie en logistiek

Als expediteur of logistiek dienstverlener vind je aansluiting bij Fenex, dé organisatie die zich inzet als belangenbehartiger. Fenex streeft naar een deskundig, doelmatig en gunstig ondernemersklimaat. Dit wordt gedaan door middel van lobby op zowel nationaal als internationaal niveau, actief netwerken, aandacht voor de sectorontwikkeling en het delen van relevante en actuele kennis. Als lid van Fenex neem je exclusief deel aan diverse opleidingen, seminars, webinars en workshops!