Brexit-webinar op 18 maart 2022

Op 18 maart 2022 organiseert TLN samen met VNO-NCW, MKB Nederland, evofenedex, GroentenFruit Huis en de Netherlands British Chamber of Commerce (NBCC) een webinar over de Brexit. We praten je bij over de Brexit Adjustment Reserve.

Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de handelsrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, op de politieke ontwikkelingen en de mogelijke consequenties daarvan, op het Border Operating Model, waarvan fase 3 op 1 juli 2022 ingaat en op de Brexit Adjustment Reserve, die voorziet in een internationaliseringsprogramma en in een financiële tegemoetkoming voor ondernemers die extra kosten hebben moeten maken vanwege Brexit.

Zie hieronder het programma voor deze bijeenkomst. Graag horen wij na afloop van de inleidingen ook graag je mening over bovengenoemde onderwerpen. En uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Programma

Opening door Thomas Grosfeld, Teammanager Economie VNO-NCW en MKB-Nederland

 1. Stand van zaken in het Verenigd Koninkrijk
  Toelichting door Dimitri Vogelaar, Hoofd van de Economische afdeling Ambassade Londen.
 2. Border Operating Model fase 3 (vanaf 1 juli 2022)
  Introductie door Godfried Smit, International Policy director evofenedex.
  Toelichting door Peter Verbaas, Brexit-coördinator van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA.Brexit Adjustment Reserve
 3. Toelichting door Marijn Leijten van RVO
  – EU-handelsprogramma
  – Subsidieregelingen voor reeds gemaakte kosten en voor nog te maken kosten.
 4. Business Update
  Toelichting door Lyne Biewinga, directeur van NBCC.
 5. W.v.t.t.k.

Meer weten?

Contact de expert

Team Internationaal

Adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.