Code oranje vanaf eind van de middag

Vanaf eind van de middag in het zuidwesten en vanavond in de rest van het land is er kans op zware onweersbuien die van het zuidwesten naar het noordoosten over het land trekken.

Bij deze buien kunnen er zware windstoten voorkomen en plaatselijk veel regen, veel onweer, grote hagel. Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn (Bron: KNMI).

Flyer

Om bedrijven en hun chauffeurs goed voor te bereiden op verschillende weersituaties, hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, evofenedex, Verbond van Verzekeraars en TLN de flyer Preventie incidenten bij extreem weer opgesteld. Daarin staan praktische tips voor ondernemers, chauffeurs en planners voor het omgaan met code geel, oranje en rood.

Actuele informatie

Bij extreem weer zoals gladheid, dichte mist, storm of bij ongewone temperaturen geeft het KNMI een weeralarm af. Afhankelijk van de verwachte hevigheid gebeurt dat met codes geel, oranje en rood. Raadpleeg de website van hetKNMI voor actuele waarschuwingen. Door Rijkswaterstaat worden de waarschuwingen van het KNMI omgezet naar een advies voor het verkeer.

Meer weten?

Contact de expert

Team Ledendesk

TLN Adviseurs