Code oranje: zware windstoten

Vanwege storm Isha worden in Noord-Holland en het Waddengebied tot in de vroege ochtend zeer zware windstoten verwacht van 100-110 km/uur. Hiervoor geldt code oranje.

Vanaf halverwege de ochtend neemt de wind snel af en verdwijnen de (zeer) zware windstoten. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen

In de rest van het land zijn er tot maandag halverwege de ochtend zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur, in de kustprovincies van 90-100 km/uur. De wind komt uit een zuidwestelijke richting. (Bron: KNMI)

Flyer

Om bedrijven en hun chauffeurs goed voor te bereiden op verschillende weersituaties, hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, evofenedex, Verbond van Verzekeraars en TLN de flyer Preventie incidenten bij extreem weer opgesteld. Daarin staan praktische tips voor ondernemers, chauffeurs en planners voor het omgaan met code geel, oranje en rood.

Actuele informatie

Bij extreem weer zoals gladheid, dichte mist, storm of bij ongewone temperaturen geeft het KNMI een weeralarm af. Afhankelijk van de verwachte hevigheid gebeurt dat met codes geel, oranje en rood. Raadpleeg de website van het KNMI voor actuele waarschuwingen. Door Rijkswaterstaat worden de waarschuwingen van het KNMI omgezet naar een advies voor het verkeer.

Meer weten?

Contact de expert

Team Sector en Beleid

Adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.