Cybercrime actuele dreiging voor logistiek dienstverleners

De recente wereldwijde cyberaanval heeft grote gevolgen voor de transport- en logistieke sector. TLN benadrukt dat cyberincidenten zwaar worden onderschat en dat de gevolgen voor het logistieke proces zeer ingrijpend zijn.

De supply chain is kwetsbaar voor cybercriminaliteit en het is cruciaal goederenstromen te beschermen en cyberinbreuken te voorkomen.

Aandachtspunten

TLN waarschuwt om geen mail of links in mails van onbekenden te openen. Deze waarschuwing geldt ook voor e-mails van bekenden met links of bijlagen die u niet verwacht. Andere aandachtspunten zijn:

  • Update besturingssystemen altijd en kopieer belangrijke bestanden
  • Wees uzelf bewust van de mogelijke risico’s en bedrijfsschade die door deze nieuwe dreigingen kan ontstaan
  • Investeer in adequate ICT- en informatiebeveiliging / gegevensbescherming, zodat uw digitale productiemiddelen goed beschermd zijn en u de risico’s van cybercriminaliteit beperkt
  • Bereid uw organisatie voor op het goed reageren en afhandelen van incidenten. Dat stelt uw bedrijf in staat om schade als gevolg van cybercriminaliteit te beperken en uw continuïteit te waarborgen

Cyber Risico Scan

Ten slotte is het raadzaam om met de Cyber Risico Scan op eenvoudige wijze uw eigen netwerk en website te laten scannen op eventuele kwetsbaarheden. 

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid