‘Dag van de Ondernemer’ bij De Winter Logistics

Vandaag vond alweer de tweede ‘Dag van de Ondernemer’ plaats. In de transport- en logistieksector werden Eric de Winter en Arnoud de Vries van De Winter Logistics in dat kader in het zonnetje gezet.

​Ondernemers verdienen respect voor hun inzet en een moment waarop extra aandacht wordt gegeven aan de bijdrage die zij dagelijks leveren voor de BV Nederland. Daarom heeft MKB-Nederland in 2015 de derde vrijdag van november uitgeroepen tot de ‘Dag van de Ondernemer’.

Ondernemers in het zonnetje gezet

Dankzij een brede medewerking van bewindspersonen, leden van de Tweede Kamer, gemeenten, brancheorganisaties en lokale ondernemersorganisaties werd ook de tweede editie van de ‘Dag van de Ondernemer’ een succes. Op tal van plekken in het land vonden initiatieven plaats waarmee ondernemers in het zonnetje zijn gezet.

Op bezoek bij De Winter Logistics

Europarlementariër Wim van de Camp ging in het kader van de ‘Dag van de Ondernemer’ samen met Tweede Kamer-lid Marianne IJzerman (CDA) en Jan Willem Visser (VNO-NCW) op bezoek bij De Winter Logistics in Honselersdijk, om het gesprek aan te gaan met ondernemers pur sang Eric de Winter en Arnoud de Vries, beiden directeur-grootaandeelhouder van De Winter Logistics.

Logistieke uitdaging van formaat

Tijdens het gesprek kwam uiteraard het ondernemerschap van De Winter en De Vries ter sprake. Elke dag weer zorgen zij samen met de overige mensen van De Winter Logistics ervoor dat de producten van de Nederlandse veilingen bij de vele vaste klanten in het binnen- en buitenland terecht komen. Een logistieke uitdaging van formaat. Zowel De Winter als De Vries kreeg alle ruimte om zijn verhaal te doen, terwijl de anderen meer dan aandachtig luisterden.

Typische thema’s

Het gesprek ging verder over voor de transport- en logistieksector typische thema’s als de rij- en rusttijden en (het gebrek aan) handhaving. Andere onderwerpen die ter sprake kwamen, waren de invloed van ‘Brussel’ op de vervoerssector, de verduurzaming die de sector voorstaat en het behoud en aantrekken van personeel.

Rondgeleid door het bedrijf

Na het positief verlopen gesprek werden de bezoekers nog rondgeleid door het bedrijf, om de logistieke operatie zelf in volle glorie te ervaren.

Meer info over de ‘Dag van de Ondernemer’: www.dagvandeondernemer.nl

Meer weten?

Contact de expert

Team arbeidsmarkt

Adviseurs

Meld je aan voor de community om je ervaringen te delen.

TLN-leden ontmoeten elkaar op bijeenkomsten, maar ook online. TLN is van start met een pilot voor leden. Zij krijgen online toegang tot een omgeving waarop ze informatie kunnen delen over ondernemerschap en relevante onderwerpen zoals duurzaamheid.